Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Zo duur? Dan ga ik naar Marktplaats!”

“Zo duur? Dan ga ik naar Marktplaats!”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

De balie van.... MSV Pulse

Wie klopt er aan bij de studievereniging van geneeskunde?

“Zijn jullie open?” Een student steekt aarzelend zijn hoofd om de deur van de Pulse-balie in het souterrain van de Universiteitssingel 40. Het is één voor twaalf. “Nee, nog niet”, klinkt het vanuit de hoek van het kantoor. De bestuurders van MSV Pulse, studievereniging van geneeskunde, zijn nog druk bezig met het uitpakken van studieboeken. Een minuut later rolt commissaris Boekenbar, de derdejaarsstudent Natascha Palmen, het luik van de balie naar beneden.
“Als het goed is hebben jullie een jas voor mij. Ik heb hem gisteren besteld.” Palmen informeert naar de naam, draait zich om en pakt het bovenste exemplaar van de stapel witte doktersjassen. “Maat 50 toch? Dat wordt dan 27,20.”
Even later: “Hebben jullie nog een maat 42?” “Wel een 44, als je wilt, kun je hem even passen.” De jas blijkt te groot, en de bestuursmeiden weten waarom. “Het is gewoon geen charmant model. Ik overweeg om hem in te nemen”. Uit het achterliggende kantoor klinkt gegrinnik. “De meeste studenten groeien wel een kilo of tien tijdens de co-schappen, dus aan het eind van de studie passen ze wel.”
Ook de twee andere studieverenigingen van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (Santé en Helix) en die van psychologie (Luna-tik) huizen in de kelder. Naast boeken en doktersjassen kunnen leden er met korting stethoscopen, reflexhamers, veiligheidsbrillen en ooglampjes kopen. Dat laatste gaat niet helemaal zonder problemen. “Ik zou ze wel even testen. Vorige week zijn er een paar teruggebracht”, adviseert Palmen twee Vlaams sprekende studenten. “Ja, daarvoor ben ik hier ook!” Een andere klant stapt naar voren. Palmen legt een stapel lampjes op de balie en draait de eerste in elkaar. “Deze doet het!” Ondertussen hangt een collega-bestuurslid een felgekleurde poster op de deur. “Een graffiti-party voor de co-schappers”, legt hij uit. In grote letters worden zij opgeroepen een oud, wit T-shirt aan te trekken.
Om vijf voor half twee is het tijd voor de laatste student. “Hoeveel kost Neurologie?” Palmen buigt naar haar computer. “Van Hydra? €84,40”. “Zo duur? Dat ga ik eerst op Marktplaats kijken!”

 

 

Anne Schepers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)