Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Science College gaat door

Er komt toch een nieuw University College naast het bestaande, maar dan van bèta-signatuur.

Dit ondanks het feit dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dat bij nieuwe opleidingen via een zogenoemde doelmatigheidstest kijkt of er geen overlap bestaat met opleidingen elders in het land, negatief heeft beslist over de aanvraag. Het ministerie vindt dat de UM geen programma’s moet beginnen op het terrein van de natuurwetenschappen, “maar zoiets moet je zien als wetenschapspolitiek: de andere universiteiten vinden dat, die vrezen de concurrentie”, zegt prof. Louis Boon, decaan van de Faculty of Humanities and Sciences, waaronder het University College Maastricht (UCM) ressorteert. Boon is de kartrekker van het Science-project.

De UM had een speciale aanvraag ingediend om Science als nieuwe opleiding in het landelijke opleidingenregister Croho op te nemen. Bij nader inzien blijkt dat niet nodig, want het UCM staat in datzelfde Croho als een college voor Arts and Sciences geregistreerd. “OCW heeft ons in die zin de ogen geopend dat ze hebben uitgelegd dat die UCM-registratie nogal breed is. Wij gaan dus nu op basis van de UCM-code in het Croho met Science beginnen”, zegt Boon.

De nieuwe opleiding start per september 2011. Waar zij gehuisvest zal worden en hoeveel studenten erop af zullen komen is nog niet duidelijk.

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)