Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Einde Maastrichtse Studenten Playbackshow

Einde Maastrichtse Studenten Playbackshow

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Een van de grootste studentenevenementen die Maastricht rijk is, verdwijnt. De Maastrichtse Studenten Playbackshow zou op 6 februari de zestiende editie draaien, maar is afgelast “omdat het financieel niet meer haalbaar is”.

Sinds 1998 organiseren de dames van onafhankelijk dispuut Hesperides de playbackshow die eerst in de Maastricht Music Hall en sinds vijf jaar in de Bonbonnière plaatsvindt. “De playbackshow is razend populair; al een aantal jaren achter elkaar is het volledig uitverkocht”, sprak een Hesperide in het voorjaar nog in Observant, na de – zoals nu dus bekend is – laatste show.
“De belangrijkste reden voor het afgelasten zijn de stijgende kosten”, zegt Floor de Nooij, voorzitter van de organiserende commissie. “Techniek, huur van de locatie, bier: alles wordt duurder. Dan is er nog de btw-verhoging, er moet beveiliging zijn, we willen graag een BN’er als presentator, en ga zo maar door.”
De playbackshow telt ongeveer twintig acts (sommige disputen werken samen). Studenten kiezen een of meerdere nummers en brengen die op de bewuste avond voor het voetlicht. “De deelnemers betalen een bijdrage waarmee een deel van de kosten voor de techniek worden gedekt”, zegt De Nooij. “Bezoekers betalen entree, maar het grootste deel van onze inkomsten is afhankelijk van sponsoring, en dat is heel moeilijk in deze crisistijd. Kleinere bedrijven of winkels hebben er geen geld meer voor." Met de winst die Hesperides de eerste jaren draaide, heeft ze het verlies van de laatste edities gedekt. “We willen stoppen voordat alle reserves op zijn.” Het dispuut denkt er over na om het evenement in een ander jasje te gieten.
Het Us Leef Vruike studentenhockeytoernooi, sinds 1989 georganiseerd door de heren van Plutarchus en de dames van Kokkepel, is van een ander kaliber met zo’n zestig disputen die elk jaar actief (die dus daadwerkelijk wedstrijden spelen) of passief deelnemen, maar is net als de playbackshow ook afhankelijk van sponsoring. Commissielid Thomas Schuringa voorziet geen problemen voor de 2013-editie. Bierbrouwer Heineken is bijvoorbeeld al jaren een van de grote vaste sponsoren, “we hebben een goede samenwerking”, maar tegelijkertijd beseft hij dat het vinden van sponsoren voor kleinere evenementen steeds lastiger wordt.

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2013-01-07: roos
wij willen mee doen!!!!!!!!

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)