Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Janssen nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger

Janssen nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

“Fantastisch!” Dat is de eerste reactie van de nieuwe Nederlandse VN-jongerenvertegenwoordiger Dirk Janssen (20) als hij wordt verwelkomd op het verrassingsfeestje dat zijn mede UCM-studenten hebben geregeld. Nadat hij onder luid applaus is binnengehaald, mag hij een lintje doorknippen voor wat voor dit moment zíjn common room is. De ruimte in het UCM-gebouw is versierd met blauwe vorken; het symbool van zijn campagne.

Janssen werd afgelopen zondag uitgeroepen tot jongerenvertegenwoordiger. Hij gaat het komende jaar Nederlandse jongeren enthousiast maken voor internationale politiek en hen vertegenwoordigen binnen de Verenigde Naties. Deze week vliegt hij naar New York voor een kennismakingsronde, volgend jaar zal hij daar de VN-leden toespreken.

Zenuwachtig is hij niet. “Ik ben niet zo bang voor bekende mensen. Ik heb geleerd dat je in deze situaties een keuze hebt; stress hebben of niet.” Ook tijdens de finale bleef hij kalm. “Dirk was het rustigste van ons allemaal. We moesten anderhalf uur wachten op de uitslag en hadden klamme handjes”, zegt Emilie Blauwhoff. Zij maakt deel uit van het team dat de afgelopen weken overal blauwe vorken verspreidde om aandacht te vragen voor Janssens campagne. De vorken symboliseren het gebied waar hij zich vooral voor wil inzetten; het wereldvoedselprobleem.

Janssen hoopt het komende jaar drie dingen te bereiken. “Meer jongerenvertegenwoordigers uit ontwikkelingslanden. Nu zijn dat er tien van in totaal 25. Nederland moet voedsel- en waterproblematiek hoog op de agenda zetten en ik wil dat Nederlandse jongeren vaker een project of stage in een ontwikkelingsland gaan doen.”

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)