Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rechters, het Volk komt je halen!

Het passeerde de afgelopen jaren al een paar keer de politieke revue, en het staat nu daadwerkelijk in het regeerakkoord: minimumstraffen. Bij een tweede veroordeling voor een (zwaar) misdrijf zal de rechter verplicht worden een strafmaat op te leggen van minimaal de helft van de maximumstraf. Het Volk wil ‘law & order’, de politiek geeft gehoor. Dat hierdoor de rechter in zijn capaciteit om recht te spreken wordt beperkt maakt blijkbaar niet uit.

Nog mooier werd het afgelopen week rond het proces-Wilders, waar de rechtbank zijn biezen kon pakken na een tweede wrakingsverzoek. De hele poppenkast moet opnieuw. Voor het aanzien van de rechterlijke macht in Nederland was het niet de beste maand. Ook al niet vanwege een opzienbarende uitspraak van de verdachte, waar deze zich tot dan toe grotendeels in stilzwijgen had gehuld. Als hij veroordeeld zou worden, dan zouden “…miljoenen mensen terecht geen vertrouwen [meer] hebben in de rechterlijke macht”. Laat het even op u inwerken. Wat een briljante cirkelredenering, ‘als ik niet in het gelijk word gesteld, is de rechtspraak per definitie onbetrouwbaar’. Gemakshalve wordt het PVV-electoraat, nogal snel op de tenen getrapt kennelijk, er nog eens bijgehaald, want wie anderhalf miljoen stemmen haalt, heeft altijd gelijk. Een rechter toetst blijkbaar niet aan de wet, maar aan zijn eigen politieke ideeën. Vieze D66-ideeën.

Nu spreken we dus inmiddels over de zaak en de meta-zaak: in de zaak worden de uitspraken van Wilders door een rechtbank beoordeeld, en in de meta-zaak roept de PVV-voorman het Volk op om de rechterlijke macht te beoordelen, en zaagt hij aan de stoelpoten van de rechtstaat. Uit een onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat het gros van de rechters nooit naar Hart van Nederland kijkt en derhalve geen idee heeft wat er speelt in de samenleving. De rechterlijke macht is elitair, begrijpt u, en kan niet vertrouwd worden onafhankelijke oordelen te vellen.

Wilders breidt uit. Niet alleen zijn alle moslims bij voorbaat verdacht, nu is elk weerwoord per definitie onkies. Ik spreek de waarheid, en tegenspraak is een afkeurenswaardige daad. Hoe heet dat ook alweer? Fundamentalisme?

Rechters in spe, berg je maar. Het Volk komt je halen. To be continued.

 

Jeroen Postma

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)