Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Wie drinkt er dan ook Bavaria?’’

“Wie drinkt er dan ook Bavaria?’’

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

 “Secretaris, wat was je grootste blunder?” Rector Gerard Mols laat voormalig Saurusbestuurder Linda Sedee nog even zweten voor hij haar de hand schudt. Ze is één van de 65 studentbestuurders die zijn uitgenodigd om een certificaat in ontvangst te nemen als dank voor hun inzet in het afgelopen jaar. Ongeveer de helft van de genodigden ging op het aanbod in en zat dinsdagsmiddag 19 november in de Karl Dittrichzaal van het studentenservicecentrum.
Studenten met een bestuurfunctie bij een algemene, niet aan een faculteit gebonden, studentenorganisatie komen in aanmerking voor een certificaat. Voorwaarde is wel dat zij minimaal zes maanden een bestuursbeurs hebben ontvangen. Naast de besturen van de vier grote gezelligheidsverenigingen zijn organisaties als sportraad MUSST, Werkgroep Inkom, ESN en Integrand vertegenwoordigd.
 “Een leuk initiatief”, vindt voormalig universiteitsraadlid Joost van den Akker. “Ik had niet verwacht dat ik in aanmerking zou komen voor een certificaat. Ook al heb ik veel tijd in de raad gestoken, een bestuursfunctie vind ik het niet.”
 “Penningmeester, wat is de grootste bron van inkomsten?”, wil Mols weten. Maurice Vechner, voormalig ‘penningmeester sociëteit’ van studentenvereniging Circumflex hoeft daar niet lang over na te denken: “Bier, uiteraard. We zijn de grootste afnemer van Bavaria in Limburg.” “Ja, maar wie drinkt er dan ook Bavaria?”, reageert Mols die meteen de lachers op zijn hand heeft.
Ook aan Niels van de Ven, oud-praeses van Tragos, wordt opheldering gevraagd over het bierbeleid. De vereniging tapt Heineken, want “onze leden houden niet van slootwater”, sneert Van de Ven naar de Circumflexers die voor hem zitten.
Na alle bedankjes is het tijd voor een borrel in de hal van het studentenservicecentrum. “Bij die vreselijke trap”, klaagt Mols. “Kan die er niet uit?” “Dat gaat ook gebeuren”, klinkt het achter in de zaal. Op de vraag of de student tevens de aannemer is, volgt een simpel antwoord: “Nee hoor, ik werk hier beneden.”

 

Anne Schepers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)