Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Verbouwingsvoorstel voor trap SSC

Verbouwingsvoorstel voor trap SSC

Photographer:Fotograaf: Philip Driessen

De een noemt het prachtig, de ander een pain-in-the-ass: de eikenhouten tribune in het visitors centre aan de Bonnefantenstraat. Begin 2006 werd het gevaarte gebouwd; nu ligt er een verbouwingsvoorstel.

 

“Het is evident dat de tribune niet functioneert zoals oorspronkelijk bedacht”, zegt de directeur van het SSC, René Verspeek. “We wilden er groepen mensen ontvangen die vanaf de tribune naar films konden kijken over de universiteit en de stad. Maar er zijn te veel functies in het visitors centre gepropt; je kunt niet rustig een filmpje kijken, terwijl verderop koffiekopjes rammelen en mensen vragen stellen aan de balie.” Er ligt nu een verbouwingsvoorstel bij de dienst Huisvesting. “We willen ongeveer een derde van de tribune afhalen en er werkplekken voor studenten neerzetten.” Waarom niet in één keer rigoreus weg ermee? “Het is een geldkwestie; zo’n tribune verwijderen kost nogal wat. En daarnaast speelt natuurlijk ook de esthetiek een rol; opeens zitten we dan met een hele grote hoge ruimte.”

Het is dus een plan, een voorstel. Wanneer en óf dit überhaupt wordt uitgevoerd, weet Verspeek niet. “Voor hetzelfde geld blijft het nog jaren zo.”

Dat de tribune amper wordt gebruikt, is niet het enige probleem. Loop eens langs de balie van Coffee Lovers naar achteren; een ongeluk zit in een klein hoekje. Letterlijk, want de hoeken zijn venijnig en de achterkant steekt op verschillende hoogtes uit. Of gebruik de tribune als trap om de Karl Dittrich zaal te bereiken. “Menig bezoeker loopt liever om of pakt de lift. De treden zijn hoog, de trappen steil en er is maar één leuning, in het midden. Je zult hier maar vallen, dan breekt je nek”, zei UM-preventiemedewerker Yves Maris een tijd geleden tegen Observant.

De protesten waren overigens al vóór de bouw te horen. Het tribune-ontwerp viel aanvankelijk in slechte aarde. De twee alternatieven, een inrichting met glazen kubussen, en een met eilandjes, bleken lastig uitvoerbaar. De keuze viel dus op de tribune.

 

 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)