Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Delft deed niets verkeerd”

Gert-Jan Kramer, voorzitter van de raad van toezicht van de TU Delft, houdt vol dat collegevoorzitter Van den Berg in 2009 niet te veel verdiende. “We maken ons buitengewoon druk over een buitengewoon gering bedrag.”

Kramer is verrast over het voornemen van staatssecretaris Zijlstra om de 19 duizend euro terug te vorderen die Van den Berg te veel zou hebben verdiend. Tegenover universiteitskrant Delta houdt hij vol dat Delft niets verkeerd heeft gedaan. Van den Berg verdiende in 2009 – exclusief pensioenbijdrage – 200 duizend euro, maar dat had volgens Kramer te maken met de bonus die de collegevoorzitter kreeg omdat 2008 een goed jaar was. “Houd je met die zaken rekening, dan voldoen wij aan de norm.”

Kramer noemt de reactie van de staatssecretaris overdreven. “Het wordt wettelijk heel moeilijk dit geld in te houden, maar we zullen navragen waar hij dit besluit op baseert.”

In een spoeddebat met de Tweede Kamer leek een strijdbare staatssecretaris Zijlstra hem gistermiddag op voorhand de wacht aan te zeggen: “Het getuigt van lef mochten bestuurders dit soort hoge vergoedingen aanvechten bij de rechter.”

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)