Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zustertje

De knopen van haar smetteloos witte zustersjas stonden op knallen. Maatje vier keer D in een maatje S past maar nét. De arts naast haar had de sleutel van de linnenkast al in zijn hand. Noem me een vieze geile rukker, maar ik kan daar mijn ogen dus ook niet vanaf houden. Mijn excuses. Die had ik haar ook best willen maken als ik niet te horen had gekregen een ongelooflijke viespeuk te zijn. En ze me niet in een volle personeelskantine een vlakke rechtse had gegeven.. Achterlijk wijf. Als ik geschminkt als Bassie, met 2 duikflessen op m’n rug, zonder broek voorbij zou lopen kijkt zij toch ook? Uitlokken heet dat, aandacht trekken of naar complimentjes vissen. Ruzie zoeken in haar geval. Het is altijd hetzelfde, hoe strakker de bloesjes, hoe meer kans op een tik. Wat hebben vrouwen toch tegen wat stiekem gluren? Lekker toch? Ik wilde dat er iedere dag naar me gegluurd werd, heerlijk. Als ik een grotere piemel had gehad zou ik ook in de strakste broeken gaan lopen, komt dat zien! Ik zou het lieve kind dat, zoals ik natuurlijk al hoopte, m’n gulp open probeerde te staren alleen niet trakteren op een hoek, maar op een zwoele knipoog of m’n telefoonnummer. Bij vrouwen werkt dit dus anders. Trainingsbroeken met een tekst op haar billen, shirtjes met net te kleine letters, gapende decolletés; je zou het haast denken, maar ze zijn niet om te lezen of naar te kijken. Wat dan?

Behalve op een eerste date. Als ze dan grotendeels nakend voor je zit, en je kijkt níét (je hebt van je fouten geleerd) ben je óf homofiel, of een veel te brave sukkel, en kun je een leuke avond ook op je buik schrijven. Het is allemaal zo simpel niet. 

Nou heb ik een vriendin die zich redelijk discreet kleed. Goddank. Want laat ik eerlijk zijn; kijken mag, maar dat geldt dus niet voor andere kerels naar mijn vriendin. Je ziet toch dat ik er naast loop, aap. Nu is ze, ik zou bijna zeggen helaas, nogal aantrekkelijk, en loopt ze na tien minuten in een drukke straat zo ongeveer uitgekleed naast me. Het liefst had ik een vriendin met een bochel en één oog, beter voor m’n bloeddruk. Ik snap die moslims ook wel. Slimme maatregel, die boerka. Misschien ook wel iets voor het zustertje uit de kantine, scheelt ‘r morgen weer een boel ergernis.

 

Gijs Hendriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)