Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Poopy wiener

 

Hoewel Truusje Tintemans er een paar weken geleden op de achterpagina nogal sceptisch over was, stelt een recent groot onderzoek in The Journal of Sexual Medicine vast dat een aanzienlijk gedeelte van de (Amerikaanse) bevolking zich wel eens waagt aan een anale escapade. (“Are you kidding? The vagina’s my third favourite hole!”, aldus Johnny Drama in de serie Entourage) Sterker nog, ruim 40 procent van de vrouwen tussen de 20 en 29 jaar geeft desgevraagd aan zich wel eens aan een penis in de bibs te hebben gewaagd. Vergeleken met een studie in 1992 is dit nagenoeg een verdubbeling. Laten we even aannemen dat Nederlanders minstens zo avontuurlijk ingesteld zijn, en dat vrouwen (in tegenstelling tot mannen) niet zo geneigd zijn op te scheppen over hun seksleven, dan kunnen we dus concluderen dat nog net niet de helft van de jongvolwassenen zijn bruine brevet heeft gehaald. Geestig terzijde: in dat onderzoek uit 1992 verbaasde men zich erover dat orale seks plots ‘mainstream’ was geworden. Kom daar nu maar eens om: acht op de negen jongvolwassen vrouwen (wederom: die scheppen waarschijnlijk niet op) hebben hier ervaring mee.

Maar, zoals William Saletan van Slate zich ook al afvroeg, waar al die sodomie dan ineens vandaan komt? De taboedoorbrekende kwaliteiten van de Yes en Viva? Kijken we te veel porno en willen we het nadoen? Een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen jaren is immers dat internet snel genoeg is om er bewegend beeldmateriaal vandaan te kunnen trekken. Het onderzoek doet anders vermoeden: onder de vrouwen die bij hun laatste gemeenschap anaal verkeer hebben gehad, beleefde liefst 94 procent een orgasme. Nu is correlatie geen causaliteit, en misschien is het omgekeerde wel waar: tevreden dames zijn eerder geneigd de wat buitenissiger gangen van het menu te proberen. Daarnaast zouden dingen als liefde, een stabiele relatie en vertrouwen wel eens een voorspellende factor voor zowel climax als de neiging tot kontcoïtus kunnen zijn.

Wat de redenen ook mogen zijn, er is genoeg informatie en advies verkrijgbaar, zoals van Jezebel, het weblog voor vrouwen dat zo goed geschreven is dat ook de vaginalozen onder ons het kunnen waarderen. Een van de gouden tips voor na de daad: “Clean up. Probs not a great idea to put a poopy wiener in your vadge or mouth.”

 

Jeroen Postma

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)