Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM en kunstacademies nog steeds meest internationaal

De Universiteit Maastricht en de kunstacademies hebben nog steeds de meest internationale studentenpopulatie. Dat blijkt uit het rapport Mobiliteit in beeld van internationaliseringsorganisatie Nuffic.

De Nuffic zet in het rapport op een rij hoe het staat met de internationalisering van het hoger onderwijs. De meeste buitenlandse studenten kiezen in Nederland voor een economische opleiding. Maar procentueel scoren landbouw-opleidingen (wo) en kunst en cultuur opleidingen (hbo) het hoogst als het gaat om het aantrekken van buitenlandse studenten.

In de top vijf van instellingen met een internationale studentenpopulatie staan vier kunstacademies en één universiteit. Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam staat ondanks een lichte daling nog steeds bovenaan: 43,5 procent van de studenten komt er uit het buitenland. De Universiteit Maastricht volgt, met 39,8 procent. Ook de Hogeschool van Beeldende Kunst, Muziek en Dans in Den Haag, de Gerrit Rietveld Academie en de Design Academy Eindhoven tellen relatief veel buitenlandse studenten.

Doordat het totale aantal studenten groeide, bleef het gemiddelde aandeel buitenlanders op 7,4 procent steken: 6,4 procent in het hbo en 9,3 procent in het wo. Ongeveer 60 procent van hen is vrouw.

Duitsers vormen nog steeds de grootste groep buitenlandse studenten: bijna 21 duizend, oftewel 44 procent. China en België volgen met 8 en 5 procent.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)