Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vijftigduizend handtekeningen voor behoud ov-kaart

Vijftigduizend handtekeningen voor behoud ov-kaart

Photographer:Fotograaf: archief

NEDERLAND. Studentenorganisatie ISO biedt het kabinet vandaag een petitie aan voor het behoud van de ov-studentenkaart. De oproep is meer dan vijftigduizend keer ondertekend.

De petitie werd begin november opgezet door de 15-jarige Milan van Schaik. “Het afschaffen van de ov-kaart was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen”, vertelde hij toen. Samen met het ISO eist hij vandaag dat het kabinet de maatregel terugdraait en met alternatieven komt.

Als studenten niet meer gratis kunnen reizen, kan dat hen honderden euro’s per maand kosten, waarschuwt ISO-voorzitter Thijs van Reekum. Vanwege het kamertekort kunnen veel studenten namelijk helemaal niet dicht bij hun opleiding wonen.

Daarnaast staat het beleid volgens Van Reekum haaks op de prestatieafspraken die vorige maand zijn ondertekend. Daarin staat dat hogescholen en universiteiten juist gaan specialiseren, waardoor studenten langer moeten reizen voor de opleiding van hun keuze.

Het ISO vraagt zich bovendien af wat de daadwerkelijke opbrengsten zijn van de maatregel. De studentenorganisatie verwacht dat veel studenten minder gaan reizen, waardoor bedrijven als de NS in de problemen zouden komen.

De 15-jarige vmbo-scholier wilde zijn petitie in eerste instantie pas aanbieden als hij honderdduizend handtekeningen had verzameld. Dat aantal haalde hij niet. Langer wachten is niet verstandig, omdat deze week de onderwijsbegroting wordt behandeld.

HOP, Petra Vissers

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)