Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nachtvolley

Nachtvolley

Photographer:Fotograaf: Fyrfad

“De gemeente heeft ons nog gebeld toen we vergunning aanvroegen. Of we geen foutje hadden gemaakt. Maar het klopte: we wilden graag een sportzaal huren van 11 uur ’s avonds tot 5 uur ’s ochtends. Gelukkig was er toen een zaal vrij,” lacht Marloes Verstappen. De voorzitter van volleybalvereniging Fyrfad staat in de zaal van sportcentrum de Geusselt. Het open nachttoernooi, dat elk jaar wordt georganiseerd, is haar project. Terwijl de eerste spelers zich rond elf uur melden, moeten de netten nog worden aangesleept: “Dan krijg je de sleutel van de gemeente, maar verstoppen ze de netten!”

“Jammer dat er geen zand gestort is, eigenlijk. Het moest toch een tropisch beach-toernooi zijn?”, mompelt een jongen terwijl hij de zaal inloopt. “Nou moet ik wel mijn schoenen aandoen.” Andere teams hebben een poging gedaan zich aan het thema te houden en verschijnen in kleurige shirts en bloemenkettingen. Enkele speelsters van Fyrfad Dames 1 overwegen de multifunctionaliteit van bikinitopjes. “Je zou ‘m kunnen openknippen en dan als kniebeschermers gebruiken.”

Vijftien teams spelen mee in het toernooi, verdeeld over een hoge (voor de wedstrijdspelers van Fyrfad) en een lage competitie, waar ook externe teams meespelen. Zo is bijvoorbeeld atletiekvereniging Uros van de partij, onder aanvoering van Remko Rinia. De hardlopers komen zich bewijzen in de hal. “We hebben al van Fyrfad verloren bij de Scoren-verkiezing voor team van het jaar, dus we willen er wel tegenaan hier”, zegt Rinia. “Maar het wordt vooral gezellig.”
Aan de andere kant van de zaal zijn de turners van Saturnus zeer serieus bezig met een oefenpotje, nog voordat de gezamenlijke warming-up is begonnen.

Aan een nachtje doorhalen zijn de studenten wel gewend, maar of ze dat ook al sportend volhouden? Er wordt door de deelnemers een vracht aan energiedrankjes aangesleept, net als een flinke voorraad snoep en pepernoten. Een enkeling houdt de optie “McDonald’s” (aan de overkant van de straat) nog open. Het zal in ieder geval een lange nacht worden. Verstappen: “Hoe later het wordt, des te minder reservespelers er op de bank zitten. Maar degenen die blijven, worden wel beloond met een ontbijtje.”

Daar moeten de enthousiastelingen van Uros en Saturnus het qua beloning mee doen; alle winnaars van Fyrfad Nachttoernooi zijn teams van eigen leden.

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)