Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rector Gerard Mols: gasthoofdredacteur Observant

Waartoe zijn wij op aarde? Wat is de rol van de Universiteit Maastricht in deze tijd van klimaatverandering en een geweldige welvaart die vergezeld gaat met veel negatieve klanken? Over het thema van deze Observant hoefde gasthoofdredacteur en rector Gerard Mols, niet lang na te denken. Uiteindelijk spitste het zich toe op de vraag: is het de taak van de universiteit om maatschappelijke problemen op te lossen?

De precieze invulling werd bepaald op de schaarse momenten dat Mols’ overvolle agenda nog een gaatje liet en hij niet in Korea, China of Turkije zat. Het door hem gewenste rondetafelgesprek met acht druk bezette Maastrichtse wetenschappers over de maatschappelijke rol van de universiteit bleek planningstechnisch een onmogelijke opgave. Vandaar dat op de middenpagina nu acht losse interviews staan. Verder is er ruimte (pagina 7) voor toegepast UM-onderzoek waar de gewone man en vrouw direct iets aan heeft.

De verschillende columnisten kregen ieder een eigen onderwerp van de rector toebedeeld. Ze  gaven er allemaal – zij het ieder op eigen wijze – gehoor aan. De gasthoofdredacteur zelf staat centraal in interviewserie op pagina 2. “Een heer sport niet”, verklaart Mols daar. Een heer rijdt in een (al wat oudere) Rover en had – als antwoord op de vraag welke strafzaak hij graag had willen doen –Marc Dutroux wel willen verdedigen.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)