Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Bravado

De meest begeerde vrijgezel van Bravado

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Hij heeft een Friese look, “telt de bonen” bij Tragos – jargon voor penningmeester - en is een kei in “het verkopen van lulverhalen”. Die combinatie maakt Guido Thijssen, 19 en derdejaars International Business, volgens zijn dispuutsgenoten tot de meest begeerde vrijgezel van herendispuut Bravado. “Zo’n bestuursvestje geeft sexappeal”, weten de mannen. “Als Thijssen zou willen, heeft hij aan iedere vinger een eerstejaars.” Ouderejaars versiert deze negentienjarige door een baard van een week én een leugentje om bestwil: “Ze vinden een jong broekie toch minder aantrekkelijk. Dus zeg ik dat ik 23 ben.”

Hij kan niet zo goed tegen de drank, en schaatst als een Fries. Ooit sloeg hij een klas over, nu haalt hij zijn studie op zijn sloffen. IJverig mogen we hem niet noemen. “Ik ben heel efficiënt. Ik ga me niet twee weken voor een tentamen opsluiten. Je moet ook een beetje leven. Types die niet blij zijn met een negen omdat ze een 9,5 wilden hebben, daar heb ik niks mee.” Als hij niet hard gestudeerd heeft is hij tevreden met een zes of een zeven.

Het meisje van zijn dromen moet dichtbij wonen, want lange afstandsrelaties werken niet bij hem, heeft hij tijdens zijn eerste lange relatie ontdekt. “Zij woonde in Groningen, ik in Maastricht. Je moet elkaar ’s avonds kunnen opzoeken in plaats van een keer in de twee weken een weekend samen.” De verleiding om verboden vruchten te plukken is dan te groot, grijnst hij.

Ook moet ze “gezond slank” zijn, mooi met blond of bruin haar, lief, slim, “geen alfa vrouwtje”, spontaan en niet te serieus. “Een beetje gek is leuk: dat ze opeens twee tickets heeft voor een optreden, of zegt: kom we gaan op reis.” Zij moet wél trouw zijn, want “ik ben best jaloers. Op een schaal van een tot tien, geef ik mezelf een vijf. Flirten mag. Mooi als zo’n jongen denkt dat hij beet heeft en ik er vervolgens mee wegloop.” En een beetje tegengas kan geen kwaad. “Ze moet ook kunnen zeggen: gast, doe eens normaal.” Samen op de bank is geen bezwaar. Thijssen is zelfs bereid om met haar naar Boer zoekt vrouw te kijken. “Ken je boer Wietse nog, die stille? Dat was vroeger mijn buurman. Ik keek iedere week, met plaatsvervangende schaamte.”

Nee, hij hoeft niet bij haar te kunnen huilen, want hij huilt nooit. Nou, daar denken de jongens – brullend van het lachen - heel anders over. Want wat deed hij dan vorig weekend in Barcelona toen hij zijn iPhone kwijt was?

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)