Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

DUO speelt vragen over tweede studie door aan ISO

“Twee tot drie keer per week” verwijst DUO (voorheen de IB-Groep) vragen over het volgen van een tweede studie door naar studentenorganisatie ISO. “Dan denken wij: ‘hallo, er gaat hier iets mis’.”

“De klachten omtrent tweede studie blijven komen. DUO stuurt studenten door naar het ISO voor voorlichting”, twitterde het Interstedelijk Studentenoverleg vanmiddag.

“Net hadden we weer iemand aan de lijn”, licht ISO-voorzitter Guy Hendricks toe. Volgens hem laat het zien dat de regeling zelfs voor instanties als DUO complex en onduidelijk is. “Wij kunnen inmiddels alle vragen wel beantwoorden, maar wij hebben niet de macht en de middelen om dat te blijven doen.” Als instanties en instellingen zoveel waarde hechten aan de regeling, waarom wordt er dan zo slecht gecommuniceerd, vraagt hij zich af.

Navraag bij de Dienst Uitvoering Onderwijs leert dat voorlichting over het volgen van een tweede studie niet tot zijn takenpakket hoort. Een woordvoerder kan zich “best voorstellen dat medewerkers studenten wel eens doorverwijzen”. Bij het ISO zijn ze goed op de hoogte, zegt zij. En DUO heeft ook geen voorlichtingsmateriaal. “Wij kunnen maar in beperkte mate vragen over de tweede studie beantwoorden. Dat is eigenlijk aan de instellingen.”

 

HOP, Marijke de Vries

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)