Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Twee moeders en een biologische vader

Een dochter en een zoon van een lesbisch echtpaar zoeken in het komische familiedrama The Kids Are All Right hun biologische vader op. Spermadonor Paul, sterk gespeeld door Mark Ruffalo, is daadwerkelijk alleen een vader in de biologische zin van het woord. Het is een verstrooide vrijbuiter, biologische boer en restauranthouder die dik tevreden is met zijn leven als vrijgezel. Hij is er vies van om dingen te doen of te laten omdat dat zo zou horen. Dit wekt vanzelfsprekend veel sympathie bij de puberende kinderen.

De moeders, Nic en Jules, worden gespeeld door de alom gerespecteerde Annette Bening en Julianne Moore. Hun relatie gaat niet altijd over rozen. Door de verschijning van Paul komt deze nog meer onder druk te staan. De vrouwen gaan ieder op hun eigen manier om met die spanningen. De succesvolle arts Nic wordt kribbig en gefrustreerd. De minder succesvolle landschapsarchitect Jules wordt ‘getroost’ door Paul.

De opening van deze feel-good film is veelbelovend. De sterke cast belooft in combinatie met de onalledaagse invalshoek een interessant drama. Inderdaad bevat The Kids Are All Right sfeervolle beelden en de soms humorvolle dialogen. Daardoor heeft de film hoogstwaarschijnlijk ook de Teddy-award (voor beste homofilm) gewonnen op het filmfestival van Berlijn.

Helaas laat regisseur Lisa Cholodenko hier kansen liggen. Na een mooi begin verzandt het verhaal al snel en blijven er bij de aftiteling veel losse eindjes over. De rode draad ontbreekt en dat maakt dat de film gaandeweg vooral erg saai wordt. Jammer, deze film ontstijgt niet het niveau van een flauwe tv-serie.

 

Samuel Garcia

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)