Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nauwere samenwerking UM met Provincie

Er komt een nauwere verbintenis tussen de Universiteit Maastricht, inclusief het MUMC, en de Provincie Limburg. Afgelopen dinsdag zijn daarover twee convenanten gesloten die zich beide richten op een versterking van de economische-, culturele- en kennisinfrastructuur.

Het convenant van de Provincie met de UM behelst een provinciale toezegging dat de UM mag rekenen op zo’n 12,5 miljoen euro voor de komende vijf jaar. Dat bedrag (2,5 per jaar) werd de afgelopen jaren gemiddeld door de Provincie in de UM geïnvesteerd, zegt een woordvoerder. Het gaat dus ook niet zozeer om nieuwe projecten maar om het continueren en uitbouwen van beleid en structureel periodiek overleg daarover.

Veel omvangrijker dan het convenant met de UM is dat met het MUMC. Hier gaat het om grote projecten, die vooral gekoppeld worden aan de ontwikkeling van de Chemelot campus in Geleen en de Health campus in Randwijck. Die twee samen zullen in de toekomst onder één organisatie komen te vallen, zo is de bedoeling. De Provincie wil voor haar reeds eerder vastgelegde investeringen in de campusontwikkeling in Limburg, inclusief die in Venlo, van 110 miljoen in tien jaar (grotendeels geld dat terugverdiend moet worden) en daarmee haar steun aan de uitbouw van de universiteit wel graag enige tegenprestaties zien. Studenten, staf en alumni wordt gevraagd zich waar mogelijk in te zetten voor “de Limburgse zaak”. Volgens de woordvoerder gaat het hierbij om “een beroep op kennis, of studenten die een bepaald onderzoek kunnen doen, dat soort dingen.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)