Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

TNO-dependance op Health campus

Er komt wellicht een dependance van TNO op de Maastricht Health campus, in Randwijck. De plannen waarover nu besprekingen worden gevoerd behelzen de detachering van ongeveer vijf TNO’ers in Maastricht. Dat aantal kan op termijn uitgroeien tot twintig à dertig onderzoekers. Het gaat om mensen die werken binnen het thema Gezond Leven van TNO en die zich richten op concrete technische vernieuwingen in de zorg. Dat gaat van een kniebrace tot telemonitoring, waarbij artsen op afstand contact kunnen hebben met patiënten thuis.

De Health campus – de onlangs in alle stilte ingevoerde nieuwe naam voor de Life & Science campus – wil meer kennisinstellingen naar zich toe trekken, zegt projectleider Bakir Bulic: “Ook R&D-mensen van bedrijven als Philips en Danone. Per bedrijf mikken we op 20 tot 25 fte. Met Philips zijn de besprekingen al wat verder, bij hen gaat het over samenwerking met de UM-onderzoeksinstituten Carim (hart- en vaatziekten) en Caphri (preventie), Danone sluit aan bij het onderzoek van Nutrim over de relatie tussen voeding en chronische ziekten.”

In een memorandum of understanding tussen de UM en TNO is uitdrukkelijk geen sprake van financiële toezeggingen van de UM aan TNO. Het college van bestuur wil dat graag zo houden, blijkens recente vergadernotulen waarin benadrukt wordt dat “hier zorgvuldig op gestuurd moet worden, gelet op de bekende financiële situatie bij TNO”.

Woordvoerder Maarten Lörtzer van TNO verklaart desgevraagd de suggestie als zou TNO financieel in zwaar weer verkeren “niet te begrijpen. Dit jaar zullen we nagenoeg zeker in de zwarte cijfers afsluiten. Wij zijn weliswaar bezig met een reorganisatie van TNO, maar dat gebeurt om inhoudelijke redenen, om ons beter op de innovatiemarkt te kunnen profileren. En als er bij de UM aarzelingen bestaan over ons commitment begrijp ik die ook niet. Onze insteek is zeer serieus.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)