Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vandaag is de mooiste dag

Stelling: Today is a gift, that’s why it’s called present.

 

Morgen, vrijdag 17 december 2010, sluit Janneke de Wilde een belangrijke periode in haar leven af. Ze promoveert op haar onderzoek The role of the skeletal muscle in early-stage metabolic syndrome. Een studie naar het effect van vetrijk voedsel op de skeletspier. Deze spier speelt een grote rol in de ontwikkeling het metabool syndroom; een stofwisselingsaandoening die ontstaat door te veel eten en te weinig bewegen. Mensen die hieraan lijden hebben een sterk verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Vier jaren van hard werken, zegt ze. “Ik ken geen baas die strenger is dan ik voor mezelf. Ik kan veel van mezelf eisen, lange dagen maken en soms ook weekenden doorwerken. Mijn stelling slaat op die 17e december. Die dag wil ik met mijn familie, vrienden en vriend vooral genieten. Die dag is een cadeautje.” Zijn de familie en vriend de afgelopen tijd dan tekort gekomen? Ze grinnikt: “Nou, mijn vriend zal heus wel eens hebben gedacht ‘ik ben blij als dit voorbij is’. In tijden van stress ben ik niet altijd even aardig en hij zat toch in de vuurlinie.”

Sinds juni werkt De Wilde als onderzoeker bij Danone Research in Wageningen en probeert ze de kantooruren een beetje aan te houden. “Ik leef niet om te werken. Ik probeer vaker stil te staan bij de kleine dagelijkse dingen, elke dag inderdaad te zien als een cadeau. Hier in Wageningen loop ik bijvoorbeeld iedere dag een half uur heen en terug naar mijn werk. Vandaag zag ik een konijntje, daar geniet ik van.”

A life without travel is like reading a book without turning a page, luidt de op een na laatste stelling. Dat verraadt een grote reislust. “Ik werk nu in Wageningen en zit weer op kamers. Ieder weekend keer ik terug naar Maastricht waar ik samenwoon. Wij reizen graag met de rugzak. We waren in Cuba, Thailand en hebben Indonesië en Australië op ons verlanglijstje staan. Het is erg boeiend om nieuwe mensen te leren kennen, andere culturen, mooie natuur. Je leert veel van reizen, het verrijkt je.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)