Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vier UM-economen in top 40

De nieuwste Economen top 40, die eind vorig jaar werd gepubliceerd, telt vier onderzoekers van de Universiteit Maastricht. Het hoogst genoteerd, op nummer 15, staat prof. Co de Ruyter (marketing); twee plaatsen daaronder prijkt de Amerikaan prof. Daniel Hamermesh (labour economics); dan volgen John Hagedoorn (strategy and international business) op 22 en de Duitser Michael Eichler (econometrics) op 28.

In de afgeleide Instituten Top bekleedt de School of Business and Economics de vijfde plaats, net als vorig jaar. Rotterdam steekt met kop en schouders boven de rest uit, met een score die bijna twee keer zo hoog is als de nummer twee, Groningen.

De top veertig, die ditmaal de periode van 2004 tot 2008 bestrijkt, is tot stand gekomen na analyse van meerdere internationale citatie-indexen. De score van elke afzonderlijke publicatie is afhankelijk van het aantal auteurs dat eraan heeft meegewerkt en van de impactfactor van het tijdschrift. De vijf grote faculteiten leveren elk twintig namen aan, de twee kleinere (Nijmegen en Wageningen) vijf. Uit deze pool van 110 namen worden er veertig geselecteerd. 

 

 

Maurice Timmermans

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)