Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-studenten in bestuur PvdA-jongeren

UM-studenten in bestuur PvdA-jongeren

MAASTRICHT. Het vierkoppige bestuur van de net opgerichte Jonge Socialisten Maastricht, de jongerenafdeling van de PvdA, bestaat vrijwel geheel uit UM-studenten. Eerstejaars biomedische wetenschappen Lieke Kuiper is afgelopen maandag gekozen tot voorzitter.  Econometriestudent Sander Tromp werd penningmeester en cultuur- en maatschappijstudent Karin Pille algemeen bestuurslid.

Kuiper is niet nieuw in de politiek, vorig jaar was ze bestuurslid van de Jonge Socialisten in Utrecht. Over de combinatie met haar studie maakt ze zich dan ook geen zorgen. “Ik heb het ook gecombineerd met mijn examenjaar, het is goed te doen.” Ze wil vooral jongeren interesseren voor de politiek. “Het gaat juist hen aan. Zij moeten als het goed is het langst met genomen maatregelen leven. Politiek is een goede manier om de wereld te veranderen, maar ik wil er geen carrière in maken. Vroeger wel, toen wilde ik minister-president worden. Nu wil ik graag de wetenschap in.”

Ze hoopt dat de Jonge Socialisten kunnen bijdragen aan het verkiezingsprogramma van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. “Studentenhuisvesting is een belangrijk punt nu de ov-kaart in een kortingskaart wordt omgezet. Zeker in Maastricht, dat in Nederland in een uithoek ligt. Ook moet er genoeg te doen zijn in de stad voor jongeren.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)