Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Raadsleden willen plan voor huisfeesten

MAASTRICHT. Waar gaan studenten feesten nu The Highlander is gesloten? Dat vragen D66, PvdA en Groen Links aan burgemeester Onno Hoes. Café The Highlander werd vorige week voor zes maanden gesloten nadat er drugs in het pand was gevonden. Terecht, volgens de raadsleden, maar ze maken zich zorgen over eventuele huisfeesten die de studenten gaan organiseren.

“We weten het natuurlijk niet, maar we vermoeden dat ze meer en grotere huisfeesten gaan houden”, zegt Antoine van Lune (PvdA). “Dat zal de druk op de stad vergroten en veel klachten opleveren. We hopen dat de burgemeester samen met de politie en de universiteit een plan kan bedenken om die feesten binnen de perken te houden. We moeten niet met ad-hoc oplossingen komen nadat er iets gebeurd is, maar een slimme gedegen aanpak vooraf bedenken.”

Hoes zal de vragen zo snel mogelijk schriftelijk beantwoorden. Mocht de burgemeester nog geen plan van aanpak voor eventuele huisfeesten hebben, dan zullen de raadsleden erop aandringen dat hij dit alsnog maakt.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)