Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meisjes doen het beter

Meisjes profiteren meer dan jongens van de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen vijftien jaar. In 2008 telde het HAVO en VWO 22.500 meisjes tegenover 19.000 jongens. Een belangrijke reden is dat de invoering van de tweede fase en het studiehuis vaardigheden vereisen waarin meisjes beter zijn. Dat staat in het rapport Schoolsucces van jongens en meisjes in het HAVO en VWO: waarom meisjes het beter doen, dat het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) afgelopen dinsdag presenteerde.

De onderzoekers hebben elf vaardigheden onder de loep genomen, waaronder zelfstandig werken, initiatief nemen, communiceren, informatie verzamelen en studieplanning. In acht daarvan blijken meisjes beter dan jongens. De vaardigheden waarin jongens beter zijn, zoals rekenen en analytisch denken, hebben aan belang ingeboet. De onderzoekers bevelen aan om die capaciteiten hoger te beoordelen.

Het doel van de tweede fase, om de middelbare school beter te laten aansluiten op het hoger onderwijs, is volgens de onderzoekers wel gerealiseerd.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)