Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gemengde Inkom nog niet van de baan

De Werkgroep Inkom is nog steeds voorstander van gemengde introductiegroepen bij de komende Inkom, maar ze sluit niet uit dat de koers verandert. Dat bleek vorige week tijdens een vergadering van een U-raadscommissie.

De Maastrichtse Kamer van Verenigingen (Tragos, Koko, Circumflex) had de knuppel in het hoenderhok gegooid: het mengen van buitenlanders en Nederlanders in de Inkomgroepjes werkt niet. De integratie die iedereen wenst is er niet mee gediend omdat de groepjes snel uiteenvallen en de sfeer er over het algemeen minder gezellig is. De Werkgroep Inkom is niet overtuigd. Vicevoorzitter Brendan Moloney: “Als je pretendeert om een internationale universiteit te zijn is het wel heel raar om meteen bij het begin van de studie groepen naar nationaliteit in te delen. En dan? De Nederlanders apart, de Duitsers, de Spanjaarden?”

Niettemin is een koerswijziging niet 100 procent uitgesloten, zei Werkgroepvoorzitter Anne van Tetering, maar alleen als een enquête onder alle studentengroeperingen uitwijst dat de meerderheid inderdaad afwil van de gemengde groepen. Over een paar weken zijn de resultaten daarvan bekend.

Wellicht komen dan ook andere opties ter sprake, zoals Joshua de Kroes van Dope in de commissie suggereerde: “Misschien dat echt gemengde groepen, dus niet acht Nederlanders en twee Duitsers maar met veel meer nationaliteiten per groep, beter werken.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)