Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Dårfinkar

De meest begeerde vrijgezel van Dårfinkar

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Als Malou van der Lans, 20 en derdejaars geneeskunde, een kroeg binnenkomt, blijft dat niet onopgemerkt. Met haar 1.82, hakken van liefst tien centimeter, het onvermijdelijke glas whisky (“ik ben niet kieskeurig, zolang het geen kinderwhisky als Jack Daniëls is”) en haar speelse, spontane en flirterige manier van doen, windt ze alle mannen om haar vingers, vertellen de dispuutsgenoten van Dårfinkar, het vrouwendispuut van Koko.

Dat Van der Lans altijd te laat komt doet daar niets aan af. En dat ze meestal een tas vol extra kledingstukken met zich meezeult, is ook geen punt. “Ik moet iedere keer rennen om op tijd te komen, tijd om me thuis om te kleden heb ik niet. Dus doe ik dat op de wc.” Maar chaoot als ze is, blijft er wel eens een T-shirt, rokje of das liggen, grinniken de dames. “Ze heeft nu bij het FM Kaffee haar eigen vergeten-kleren-kast.”

Ooit was ze heel verliefd, maar hij wilde niets vast. Meestal is het andersom. “Jasje-dasje-jongens met lang haar zijn niet mijn type.” Klopt, vindt de rest. “Malou’s liefde mag wel wat hipper en wat meer zichzelf zijn. Die dispuutsjongens laten zich zo door de groep beïnvloeden, het is zo’n eenheidsworst. Ze vragen ook altijd eerst bij welke vereniging je zit om je daarop goed of af te keuren.” De dames slaan de spijker op zijn kop, vindt Van der Lans: “Ik kom uit een hippiegezin, ben opgegroeid in het Noord-Hollandse Bergen. Ik zoek meer een ongeschoren krullenbol die op een rockster lijkt. Lekker lang, beetje stoer, vrij, open. En niet claimend, dan ben ik weg. Hij moet niet bang zijn voor zijn imago of reputatie. Als hij raar doet op de dansvloer doe ik lekker mee. Ik vind het sexy als hij weet wat hij wil. De grap is dat mijn moeder, een kunstenares, vroeger eenzelfde jongen zocht. Ze heeft hem gevonden: mijn vader.”

Deze ruige rockster moet wel stevig in zijn schoenen staan, want Van der Lans is “heel brutaal” en heeft behoefte aan “tegengas”. Samen lachen, staat hoog op haar verlanglijstje. Net als met z’n tweetjes festivals als Lowlands of Sziget in Boedapest bezoeken, maar op de bank naar meidenseries of zoetsappige films kijken hoeft niet van haar. Ze leest liever een boek. Dan nog een ding: ze is reislustig, het is mooi meegenomen als haar grote liefde ook van reizen houdt. “Maar ik wil eerst in mijn eentje naar Zuid-Amerika. Kijken of ik het alleen kan fixen.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)