Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

SP wil met studentenbonden protesteren

De Socialistische Partij wil op dinsdag 15 maart in Den Haag demonstreren tegen de plannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra. De studentenbonden wisten nog van niets, maar ze zijn van harte welkom, zegt de SP.

Maandag kondigde partijleider Emile Roemer het protest aan in een interview met het HOP. De studentenbonden werden erdoor overvallen. “Het lijkt me moderner om eerst steun te zoeken bij andere partijen en dan samen met het plan naar buiten te komen”, zegt Guy Hendricks van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Een maand geleden botsten het ISO en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) met de SP, omdat Roemer geen spreektijd zou krijgen bij het studentenprotest op het Malieveld. Uiteindelijk sprak hij toch de menigte toe. Nu maken de betrokkenen er grappen over en verzekeren dat de lucht geklaard is.

“We moesten haast maken, want we hoorden dat het wetsvoorstel in de week van 15 maart besproken gaat worden”, verklaart SP-Kamerlid Jasper van Dijk. “Deze week gaan we met allerlei mensen overleggen. Iedereen is van harte welkom. Ik protesteer liever met dan zonder de studentenbonden.”

ISO en LSVb steunen het protest van harte, maar weten nog niet of ze er zelf ook de schouders onder zullen zetten. “Wij zijn nu met de politieke lobby bezig”, aarzelt Sander Breur van de LSVb. Zijn ISO-collega Hendricks heeft “alle begrip voor de actie”, maar wil eerst weten wat er die dag gaat gebeuren.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)