Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kerstvakantie

Kerstvakantie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Het is bijna vakantie! Kerst, sneeuw, cadeautjes, familie: je moet er maar zin in hebben. Zodra de Albert Heijn Excellent kerstaanbiedingen in de koeling liggen is de spanning in de lucht al te voelen. De gebraden rosbief met cranberrysaus is een ‘moetje’. Er MOET lekker gegeten worden, het MOET gezellig zijn. Nou, ik vind er niets aan.

Met droge handen, een verstopte neus en bevroren tenen baan ik me een weg door de winkelstraat, op zoek naar kerstcadeautjes. Het zijn altijd theepotten in de verkeerde kleur, sokken in de verkeerde maat of dvd’s van films die al gezien zijn. Maar volgens de fatsoensnormen moet je overal even blij mee zijn, dus eigenlijk maakt het niet uit wat je koopt.

De eerste week van de vakantie zit ik meestal alleen maar in de trein. Dit gaat vaak gepaard met omleidingen en werk aan het spoor, want ook de NS houdt niet van de kerstvakantie. Ooms, tantes, neefjes, nichtjes, broers, zussen, ouders; niemand mag worden vergeten. Dat oma het niet met oom Fred kan vinden en dat Pietertje de hele kerstboom heeft kaal getrokken draagt alleen maar bij aan de feestvreugde. Vaak is er wel lekker eten en een envelopje met geld, dus dat scheelt dan weer. Ook wordt oma een stuk minder nors na vijf glaasjes glühwein.

En dan nog het ergste. Tussen kerst en oud en nieuw ben ik jarig. Dat betekent dat er minder mensen komen - want het is al zo druk en de weg is glad -, ik in vergelijking met anderen minder cadeautjes krijg - want december is al zo’n dure maand -, én niemand meer zin heeft in taart - want iedereen is al volgevreten van de Excellent kersttiramisu.

Dus nee, ik heb geen zin in de eerste week van de vakantie. Gelukkig is een week ook zo voorbij. Met oud en nieuw ga ik eens goed al mijn frustratie eruit knallen met een stel strijkers. En dan breekt op 1 januari eindelijk het moment aan waar ik al een half jaar met smart op heb gewacht: een week helemaal NIETS.

Fijne kerst allemaal.

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)