Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vermiste student terecht

Maarten Peters, de 21-jarige student cultuurwetenschappen en lid van onafhankelijk herendispuut Cerberus, die zaterdag 30 april als vermist werd opgegeven, is teruggevonden in de Belgische stad Tongeren, zo’n 25 kilometer van Maastricht.

Voor zover zijn dispuutsgenoot en praeses Michiel de Groot weet, is Peters ongedeerd, maar verblijft hij nog wel in het Tongerse ziekenhuis. “Zijn ouders zijn bij hem op bezoek geweest, maar ik weet niet wat er is gebeurd. We laten de keuze aan Maarten. Als hij wil praten over de redenen die hem hiertoe gedreven hebben, dan kan hij bij ons terecht. Maar we gaan niets forceren.”

Peters verdween zaterdag 30 april in de vroege ochtend na een avondje stappen in studentencafé de BoschPoort waarvan hij tevens bestuurslid is. De Groot: “We hebben vrijdags nog de kroeg gepoetst met z’n allen. We hebben niets gemerkt. Maarten is een binnenvetter, dat is bekend, maar er was geen aanleiding om te denken dat het echt slecht met hem ging.”

In Peters’ woning vond de politie een afscheidsbrief. Wat daarin staat, weet De Groot niet. Toen duidelijk werd dat hij een treinkaartje naar Luik had gekocht, zijn Peters’ familieleden en dispuutsgenoten gaan flyeren in de Waalse stad. Vorige week donderdag werd hij gespot in het centrum van Tongeren.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)