Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zelf sporthal bouwen is optie voor UM

Het lijkt er steeds meer op dat de Universiteit Maastricht in belangrijke mate zelf in de buidel zal moeten tasten om een sporthal van de grond te krijgen. De UM heeft groot belang bij nieuwe sportvoorzieningen maar is door het afblazen van de Calatrava-campus op Randwijck, waarin een ultramoderne sporthal was voorzien, in verlegenheid gebracht. 

Naast de UM zijn er twee andere belangrijke spelers in dit dossier. De eerste is de gemeente Maastricht, de tweede woningstichting Servatius, ooit opdrachtgever van de campus. Servatius liet daarvoor de sporthal in Randwijck afbreken en zou volgens de gemeente, medegebruiker van de hal, daarvoor compensatie moeten bieden nu de campus niet doorgaat.

Dagblad De Limburger meldde deze week dat wethouder Van Grootheest en woningstichting Servatius in de clinch liggen over de herbouw van de sporthal; volgens de wethouder komt Servatius zijn verplichtingen niet na. Overigens heeft de woningstichting dit voorjaar een nieuwe financiële klap gekregen: de rechtbank in Den Haag stelde architect Calatrava in het gelijk in een conflict met Servatius over achterstallige betalingen. De woningstichting moet nu een slordige vier miljoen aan Calatrava overmaken. 

Het college van bestuur van de UM hult zich voorlopig nog in nevelen als het gaat om het financiële commitment van de universiteit. Volgens collegelid Postema worden op dit moment diverse scenario’s uitgewerkt, waarin zowel nieuwbouw als verbouw van een bestaand pand en dat al dan niet met partners, tot de mogelijkheden behoren. Hij wil dat er nog voor de zomervakantie een “principebesluit” ligt, zegt hij.

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)