Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Muziekgieterij naar ‘Kop van Sphinx’

Muziekgieterij naar ‘Kop van Sphinx’

Photographer:Fotograaf: archief

MAASTRICHT. De Muziekgieterij verhuist naar alle waarschijnlijkheid naar de ‘Kop van Sphinx’. In deze voormalige fabrieksgebouwen op de hoek van de Boschstraat is ruimte voor een zaal van 800 bezoekers en een kleine ontmoetingsruimte van 300 bezoekers. Dat heeft de gemeente Maastricht vandaag bekend gemaakt.

Er zal nu een business case worden opgesteld. Het definitieve besluit valt in het voorjaar van 2014, de opening staat voor eind 2015 gepland. Tot die tijd huist de Muziekgieterij in de Timmerfabriek. Het voormalige L1-gebouw aan de Bankastraat waar de Muziekgieterij tot voor kort te vinden was, zorgde voor teveel overlast in de buurt en werd mede door de grote drukte tijdens concerten te klein.

Het plan gaat 9,5 miljoen euro kosten. Uit berekeningen blijkt dat de Muziekgieterij quitte kan draaien, aldus een persbericht. “Hier kunnen we de popcultuur de impuls geven die een stad als Maastricht verdient. Sterker nog die in een internationaal georiënteerde studentenstad niet mag ontbreken”, reageert Wim Smeets, voorzitter van de Muziekgieterij. “De afstand met het centrum is overbrugbaar. We kunnen profiteren van de sfeer die deze monumentale industriële omgeving biedt en die het tot een plek maakt waar bands willen spelen. Met steun van de gemeente maken we hier een Euregionaal succes van.”

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)