Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Observant wint prijs Beste Interview

Een van de “weinige echt kritische interviews”, voorzien van “rake typeringen, humor en de nodige ironie”, aldus de jury. Afgelopen week haalde Observant tijdens het congres van de Kring (waarin de hbo- en universiteitsbladen zijn verzameld) de tweede prijs (750 euro) in de categorie Beste Interview.

Het prijswinnende artikel is geschreven door Wammes Bos. Het gaat om een interview met Ad Veenhof, voorzitter van de raad van toezicht, en heeft als kop Draufgänger Ad Veenhof zal universiteit niet met rust laten.

De eerste prijs (1000 euro) – het was een nek-aan-nek-race tussen nummer één en twee, aldus de jury - ging naar het Leidse blad Mare voor een interview met de punkrocker annex kinderboekenschrijver Jeroen Aalbers. De derde plaats was voor UK, het Groningse universiteitsblad. Ieder jaar reikt de Kring tijdens het jaarlijkse congres een prijs uit voor het beste artikel en beste cover. Het Amsterdamse Folia (UvA) ging met die laatste eer strijken.

Het congres werd geopend door de collegevoorzitter van de Universiteit van Amsterdam, Karel van Toorn. In een tijd waarin veel bladen onder druk staan van colleges van bestuur die bang zijn dat een onafhankelijk en dus echt journalistiek blad hun imago zal schaden, hield hij een warm pleidooi voor een onafhankelijke universitaire pers. Een universiteit moet onafhankelijk te werk gaan, kritisch zijn en de broodnodige – in deze tijd vaak veronachtzaamde - nuance zoeken, betoogde hij. Bij zo’n instelling hoort een blad dat op onafhankelijke wijze, kritisch en genuanceerd het beleid en de universitaire ontwikkelingen volgt.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)