Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenpetitie laakt ruimtegebrek FHML

De gebouwen van de Faculty of Health, Medicine and Life sciences puilen uit vanwege de toenemende aantallen studenten en daarmee komt de kwaliteit van het onderwijs in gevaar. Een petitie van die strekking met meer dan duizend handtekeningen van studenten is vorige week donderdag overhandigd aan de nieuwe decaan van de FHML, prof. Albert Scherpbier. De faculteit heeft een werkgroep in het leven geroepen die voor de zomer oplossingen moet aandragen.

Een mensa waar je rond lunchtijd geen vrij plekje meer vindt, een overvolle bibliotheek waardoor mensen maar thuis gaan studeren en vervolgens de informatiebronnen van de UB moeten missen, laboratoria en snijzalen waar de practica vanwege de drukte worden “afgeraffeld”; het is een greep uit de klachten waarmee de leden van het facultaire studentenberaad en de studieverenigingen de boer opgingen en zonder veel moeite steunbetuigingen ophaalden. Decaan Scherpbier “erkent het probleem”, zegt hij. “We zijn vorig jaar met 30 procent gegroeid, komend jaar verwacht ik weer zo’n 300 extra studenten. Vooral biomedische wetenschappen trekt. We moeten de ruimtes beter gaan benutten en misschien extra onderwijsruimte huren, bijvoorbeeld in het Mecc.”

De werkgroep, met daarin ook studenten, gaat vrijdag van start. Scherpbier: “Dat besluit hadden we al genomen, maar zo’n petitie is daarmee niet overbodig. Het is altijd goed om extra druk op de ketel te zetten.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)