Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Ormètikos

De meest begeerde vrijgezel van Ormètikos

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Hun meest begeerde vrijgezel is nog nooit zo single geweest als nu, vinden de heren van Ormètikos (Koko). Al driekwart jaar gaat Joost Guldemond, een 25-jarige student geneeskunde, iedere verkering uit de weg. “Een bewuste keuze. Ik vind het heerlijk om met niemand rekening te hoeven houden en gewoon eens wat ‘rond te kijken’ als ik uitga. Ik wilde ook vermijden dat ik weer in mijn eigen val trap: ik heb de neiging om te cocoonen zodra ik een leuk meisje tref.” De jongens kwamen dan al snel op een tweede plaats. “Daar ben ik klaar mee, dat wil ik niet meer.” Nee, natuurlijk wil je dat niet meer, reageren de jongens, “wij zijn toch veel leuker.”

Guldemond mag dan niet op zoek zijn, begeerd wordt hij wel. “De dames vinden hem leuk”, klinkt het. Logisch, want hij is spontaan, totaal niet verlegen (“we zijn hem soms kwijt, staat hij weer met jan en alleman te ouwehoeren”), een knappe donkere verschijning en bovengemiddeld aardig. “Zit je ergens mee, dan slaat hij een arm om je schouder en luistert. Joost is oprecht geïnteresseerd, onthoudt wat je dwarszat en komt daar weken later op terug.” Ja, dát onthoudt hij, maar voor de rest is hij een chaoot die alles vergeet en zelden op tijd komt. Ook op het tweewekelijkse dispuutsetentje. “Wie te laat komt, moet afwassen. Joost staat iedere keer achter de vaat.” Nog een minpuntje: koken. Hij komt niet verder dan “pasta rood en de wereldgerechten van Knorr”. Ho, ho, protesteert Guldemond: “Ik heb één keer stoofpot met kip uit de Allerhande voor een date gemaakt.”

Bergen, sneeuw, snowboarden. Hij kan niet zonder, droomt stiekem van een bestaan als expeditie- of trauma-arts in Oostenrijk of een ander bergachtig land. Zijn nieuwe liefde – “als het echte liefde is, dan wil ik wel weer”- moet absoluut die passie voor sneeuw en sport (hij loopt ook hard en skiet) delen. En ze moet een eigen mening hebben. “In Maastricht verschuilen veel mensen zich achter hun dispuut of groepje, daar baseren ze hun identiteit op. Dat doen we bij Ormètikos niet. Wij passen ons niet aan, wij zijn verschillende kerels en blijven onszelf. Iedereen bij ons is vrijgevochten, dat verbindt ons met elkaar.” Zijn toekomstige partner mag niet arrogant zijn – “heb ik een gruwelijke hekel aan”-is een natuurlijke schoonheid met weinig make-up die reputatie niet belangrijk vindt. “Beetje prettig gestoord. Spontaan.” Nog een ding: hij wil incidenteel best met haar als “een burgerlijke saaie hut” op de bank zitten en een goeie film kijken, maar ze mag zijn leven met de jongens niet in de weg staan.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)