Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik ben op de bank in slaap gevallen en heb het eindfeest gemist”

“Ik ben op de bank in slaap gevallen en heb het eindfeest gemist”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Inkommentaar

De Inkom: vier dagen feesten, sporten, cultuur, nieuwe ontmoetingen, weinig slaap en menig biertje. Zes studenten kijken terug op de Inkom 2010. Wat waren hun hoogte- en dieptepunten?

Margit Boshuizen, masterstudent Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO)

Hoogtepunt: “De leukste dag, zeiden de mentoren, is de vrijdag, maar juist toen kon ik niet, ik had een bruiloft. Op vrijdag is de cantus, een combinatie van bier drinken en samen liedjes zingen. Van wat ik meegemaakt heb, vond ik de feesten het leukst. Er was elke avond wel wat, bij studentenverenigingen of in kroegen. Je leert mensen dan beter kennen, al ben ik daar niet vrienden voor het leven tegengekomen.”
Dieptepunt: “O ja, ik weet het al. Op een dag konden we zelf een activiteit kiezen. De keuze viel op een bezoek aan de grotten. Ik was er nog nooit geweest maar er was niet veel aan. Gewoon lopen met een groep in het donker, meer niet.”

 

Saskia Molema, student European Studies

Hoogtepunt: “De sportdag, omdat het toen wél goed weer was. Op een groot grasveld presenteren zich de Maastrichtse sportverenigingen. Ze geven demonstraties, verkopen smoothies, alles om nieuwe leden te werven. Ik zat zelf in de Inkom-commissie van Saurus, voor een roeivereniging is de sportdag een belangrijk evenement. De rest van de week heeft het veel geregend. Een groot deel van het programma speelde zich in het Mecc af.”

Dieptepunt: “De mid-Inkom boost. Dat is zo’n activiteit in het midden van de week waarop de studentenverenigingen zich laten zien. Ze organiseren bierspelletjes en verzorgen een springkussen. Een soort bezigheidstherapie, beetje saai. De vrijdag viel ook een beetje tegen, mede vanwege het weer. Het Heinekenfeest in de avond was wel leuk. Niet de muziek – Xander de Buisonjé – maar wel de sfeer.”

  

Lina Zheng, student European Studies

Hoogtepunt: “Ik bofte enorm met mijn Inkom-groepje: leuk, gezellig, positieve sfeer. De twee Inkompapa’s van studentenvereniging Tragos zorgden dat we een hechte groep vormden, ja, vanaf het begin: even bellen waar iedereen is, of we zin hebben om hier of daar naartoe te gaan. Er zaten een paar Duitsers bij en ook die werden er bij betrokken. We spraken Engels met ze. Verder kende ik al drie anderen van mijn middelbare school – heel toevallig dat we in dezelfde groep zaten. Onderling spraken we Nederlands, wel zo gemakkelijk. En een geweldig evenement? Dan kies ik het eindfeest op vrijdagavond.”

Dieptepunt: “Alles was zo leuk, poeh, ik weet het niet. We hebben wel activiteiten overgeslagen omdat we iets anders wilden. Onze groep is bijvoorbeeld niet naar de openluchtfilm gegaan op vrijdagavond; we hebben een filmpje opgezet bij onze mentoren. En vlak voor de film was er een diner, Bella Italia. In plaats daarvan zijn we gaan uit eten.”

Jorick Schakenbos, rechtenstudent

Hoogtepunt: “Ik heb een fantastische Inkom gehad, ik heb meerdere hoogtepunten, maar bovenaan prijkt de cantus. Met duizenden studenten samen zijn, samen zingen en drinken in één grote zaal: wat een doldwaze boel. Daarnaast heb ik ook genoten van de comedy night, een ‘Lama’-achtige sketch. Ik moet zeggen dat ik in die vier dagen flink ben ondergedompeld in het studentenleven. Bovendien had ik een erg leuke groep; iedereen lag elkaar goed, zat ongeveer hetzelfde in elkaar. Er was een klik.”

Dieptepunt: “De barbecue. Misschien kwam het door de regen en de verhuizing naar het Mecc, maar een barbecue ín een gebouw is niet ideaal.

“Verder heb ik er spijt van dat ik niet meteen bij een studentenvereniging ben gegaan. Ik dacht in het begin: ‘Ik moet ook goed zonder kunnen, laat ik het eerst eens een jaartje aankijken’. Maar ik merk nu dat ik iets mis, veel mensen om me heen zitten bij een jaarclub of dispuut. Ik heb besloten om na de zomer lid te worden van Saurus.”

 

Eva Steenhuizen, student cultuurwetenschappen

Hoogtepunt: “De cantus op de vrijdagmiddag in het Mecc. De sfeer was uitgelaten, iedereen was aan het dansen, springen en zingen. We gooiden met bier, probeerden bier van elkaar af te pakken en werden kletsnat. Het feest van Onafhankelijk Maastricht op woensdag was ook erg leuk. Net als de comedy night en de sportdag. Daar ontdekte ik dat roeien veel leuker is dan ik dacht. Het is zeker niet voor suffe mensen. Ik ben nu Sauruslid.”

Dieptepunt: “Ik had heel aardige Tragos-papa’s maar die waren na dag één verdwenen. Ik heb me toen bij andere Inkom-wezen aangesloten en zo mijn eigen weg gezocht. Ik word dit jaar een supergoede Inkom-mama die haar kindjes niet in de steek laat. “De avond na de cantus was ook een dieptepunt. Ik ben op de bank in slaap gevallen en heb het eindfeest gemist.”

 

Tom Reunis, student psychologie

Hoogtepunt: “Het was op woensdagavond, tijdens het Saurusfeest in de Kadans. Ik was er met mijn groep en twee Inkompapa’s, allebei lid van Saurus. De sfeer was leuk, geen gestress. Mijn vriend Jelle – ik ken hem vanaf de middelbare school –  liep al rond in een rood T-shirt met opdruk ‘Ik ga roeien bij Saurus’. Op dat moment besloot ik ook te gaan roeien en even later liep ik met mijn gloednieuwe rode T-shirt met opdruk naar mijn Inkompapa. Ik had echt het gevoel: nu hoor ik erbij.”

Dieptepunt: “Effe denken. Het was allemaal wel redelijk leuk. Behalve dat ik door een rugblessure niet echt mee kon doen met zoiets als een sportdag. Maar dieptepunt? O ja, nou weet ik het: de kater iedere ochtend. In de loop van de middag trok die meestal wel weg, maar ik ben meer dan eens wakker gebeld door de papa’s die om 11.00 uur wilden beginnen. ‘Hé Tom, kom je nog?’”

 

 

Wendy Degens, Riki Janssen, Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)