Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Fasos krijgt coffee corner

Begin oktober opent in de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen een coffee bar met 100 procent biologische koffie, een eenvoudige menukaart en frisdranken. Niet geëxploiteerd door huiscateraar Albron maar door Bandito Espresso, een lokaal bedrijfje. De bar komt in een pand dat onlangs is aangekocht door de faculteit: Grote Gracht 86, tussen de twee faculteitsgebouwen in.

Albron zag na eigen onderzoek af van het beheer van een coffee corner omdat die niet rendabel zou zijn, zegt de facultaire facility manager Vincent Cordewener. “De automaten van Albron, waar medewerkers gratis koffie kunnen tappen, blijven gewoon in de faculteit aanwezig. De waar van Bandito moet uit eigen zak worden betaald.”

Hoeveel die precies gaat kosten, is nog niet duidelijk, zegt Bandito-medewerker Diënne Hoofs, oud-student van de rechtenfaculteit. “Het wordt een eerlijke prijs, in ieder geval goedkoper dan de horeca in de stad. Onze uitgangspunten sluiten aan bij het karakter van de faculteit, die duurzaamheid ook hoog in het vaandel heeft. Wij zullen bijvoorbeeld geen flesjes bronwater verkopen omdat uit onderzoek blijkt dat die flesjes het milieu zwaar belasten. De kwaliteit van ons kraanwater is net zo goed. De menukaart zullen we in overleg met de studenten samenstellen.”

Het balletje is gaan rollen toen studievereniging Concordantia afgelopen maart een congres organiseerde en Bandito vroeg om de catering te verzorgen. De opening van de coffee bar is gepland op 3 oktober maar kan vertraging oplopen vanwege de kleine aanpassingen in het gebouw. Het nieuwe pand zal onder meer vergaderruimtes voor facultaire studentenorganen herbergen.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)