Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Architectuurstudie uitgesteld

Twee nieuwe opleidingen voorlopig van de baan. Voor de European Master in Architecture aan de Universiteit Maastricht hebben zich dit jaar slechts vijf mensen aangemeld.

Voor de European Master in Architecture aan de Universiteit Maastricht hebben zich dit jaar slechts vijf mensen aangemeld. Reden om de opleiding, die valt onder de faculteit Humanities and Sciences, uit te stellen tot volgend jaar. Het minimum aantal deelnemers is twaalf.

Het tweejarig programma, voor studenten die al een mastertitel op zak hebben, is in april onderzocht door een accreditatiecommissie. Vorige maand viel de schriftelijke bevestiging en goedkeuring in de brievenbus. “Dat we dit pas vrij laat te horen kregen, heeft onze werving lelijk opgebroken”, vertelt Marc Visser, programmadirecteur. “Bovendien zijn we lastig te vinden op de website van de Universiteit Maastricht.”

Er is volgens Visser wel onderzoek gedaan naar de belangstelling. “Er hebben veel mensen interesse getoond, zo’n zeventig. Maar helaas zaten daar veel studenten bij die alleen een bacheloropleiding achter de rug hebben.”

Behalve werving staan dit jaar ook andere activiteiten op de agenda. “Ter overbrugging”, zegt Visser. “We starten in november met twee onderzoeksateliers. Jonge professionals en buitenlandse studenten kunnen tijdelijk participeren in projecten zoals het voormalige CBS-kantoor in Heerlen. Daar moet een nieuwe functie voor worden bedacht.” De European Master in Architecture is Engelstalig. Architect Jo Coenen, rijksbouwmeester van 2000 tot 2004, is aangesteld als hoogleraar architectuur.

De rechtenfaculteit heeft het voorstel voor een eenjarige advanced master in Euro-Asian Law and Business studies, zelfs nog vóórdat accreditatieorganisatie NVAO een officieel oordeel heeft geveld, teruggetrokken. Coördinator Rogier Creemers: “Vanuit de NVAO kregen we signalen dat de master niet zou worden goedgekeurd. Dan kun je wachten tot de beslissing valt, maar slimmer is om het plan terug te trekken.” De NVAO vond deze studie voor jonge professionals die zich willen verdiepen in Europees en Aziatisch recht en beleidszaken “niet mature genoeg, niet genoeg doordacht”, vertelt Creemers. “Er waren ook vragen omtrent onze ervaring met het aanbieden van dit soort opleidingen.” De werkgroep zal voorlopig geen nieuw voorstel indienen. Ze zullen eerst proberen om modules over Europees-Aziatisch recht te integreren in bestaande masters, “om zo ervaring op te doen”.

 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)