Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Speciaal

Je bent bijzonder, uniek en speciaal bovendien. Toch houdt ’t een keer op. Ik kan er ook niet meer op vertrouwen, en dat terwijl ik er zo m’n best op heb gedaan; bloemenjasjes, koiboilaarzen, column in Observant, te lang haar. Zoveel geld, tijd en moeite, zoveel marketing; het levert niks meer op.

Dit weekend stapte ik vol zelfvertrouwen onuitgenodigd een feestje binnen, uiteraard in de verwachting dat ik daar onder luid gejuich en knallende champagnekurken door iedereen met meer dan groot genoegen ontvangen werd. Dat was niet zo. Of ik uitgenodigd was, en zo ja, door wie precies? Onvoorstelbaar. Had ze wel enig idee wie er zojuist verschenen was?

Na een stevige smeekbede mocht ik blijven, en was ik de rest van de avond ‘één van de gasten’. Bah. Dat ’t zover heeft moeten komen.

Misschien was ‘t ook wel lekker. Ik moet me er wellicht bij neer gaan leggen . ‘Normaal’ is uiteindelijk beter vol te houden. ‘Speciaal’ wordt je ondergang. Je gaat er aan onderdoor tenzij je er op tijd wat zelfspot bij krijgt. Dat is het lot van ons allemaal. Even mag je dromen, en jezelf ten koste van alles wat je lief is in de spotlights zetten. Godskolere wat ben ik speciaal. En dan houdt het op. Het gaat vervelen. Zowel jezelf als de mensen om je heen. Dat gebeurt, God zij geprezen, bij de meesten gelijktijdig. De visioenen van het eeuwige podium, de rijen groupies voor je kleedkamer en handtekeningen op honderden billen en borsten gaan voorbij.

Dus voor iedereen onder de, laten we er vijfentwintig van maken: geniet ervan. Het mag nog. Bovendien, je bént speciaal. Specialer dan wie ook. Er is niemand zoals jij, nooit geweest trouwens. Je bent de gekste! Gaaf! Dat dat uiteindelijk nogal meevalt blijkt later, maar daar lullen we nog niet over.

Mocht je nou onverhoopt toch niet als normaal door het leven durven en hunker je naar het speciale, dan ben je waarschijnlijk een vrouw en is er een aantal veel geziene oplossingen: brei je eigen kleren, stop met vlees eten, ga schilderen, verzin een allergie die niemand heeft, haal je motorrijbewijs en word toch ineens lesbisch. Binnen een week hoor je het fluisteren: “Apart mens zeg, wel een speciale.” Yes!

 

 

Gijs Hendriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)