Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UCM verhoogt collegegeld met €1200

Het University College Maastricht wil het collegegeld verhogen met 1200 euro. UCM-studenten moeten straks dus bijna 3000 euro betalen, tenzij ze kunnen aantonen dat het extra bedrag een onoverkomelijke hindernis vormt.

Over het principe werd weinig gesteggeld tijdens de vergadering van een commissie van de universiteitsraad vorige week: het UCM mag best meer geld vragen voor haar intensieve vorm van onderwijs. De wet (Ruim baan voor talent) opent daartoe sinds kort ook de mogelijkheid, mits het om een kleinschalige intensieve opleiding gaat en de toegankelijkheid niet in gevaar komt. De minister van Onderwijs beslist over de aanvraag.

Volgens het UCM is de maatregel nodig omdat de kwaliteit van de opleiding, inclusief de extra faciliteiten zoals langere openstelling van het gebouw, anders niet te handhaven en zeker niet te verbeteren is. Bovendien moet men in het kader van de UM-brede bezuinigingen twee ton per jaar inleveren: dat bedrag wordt straks geabsorbeerd door de hogere inkomsten die in 2015 moeten zijn opgelopen tot bijna 650.000.

De leden van de U-raadscommissie toonden zich op één punt vooral kritisch: op basis waarvan worden studenten straks al dan niet vrijgesteld van de extra bijdrage? Daar had UCM-decaan Harm Hospers nog geen antwoord op; het systeem moet nog uitgewerkt worden. “U moet me vertrouwen”, klonk het meermalen als de commissie aandrong op meer concrete informatie.

De afspraak is nu dat het UCM over een jaar aan de U-raad uitlegt hoe het systeem in de praktijk werkt.

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)