Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Popino

De meest begeerde vrijgezel van Popino

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Ze is niet klef. “Ik vind het niet fijn als iemand steeds aan me zit. Ik wil de ruimte.” Mira Boh (22), student Event Management aan de Zuyd Hogeschool, is ook niet jaloers. “Hij mag natuurlijk met andere vrouwen omgaan, ik heb zelf ook veel mannelijke vrienden.” Dus een keertje zoenen met een ander is geen ramp? Nee, dat zien we verkeerd. “Ik zou het meteen uitmaken.” Haar dispuutsgenoten van Popino (KoKo) vallen hun meest begeerde vrijgezel bij: “Als je er behoefte aan hebt, dan zit het al fout.” En als ze zelf een keertje buiten de deur zou zoenen? “Ik denk dat ik nooit vreemd zal gaan.”

“Wij noemen haar Mier”, vertellen haar Popini-vriendinnen liefdevol. Mier is enthousiast, wild, eerlijk, sportief, luidruchtig, beetje gek, goede kok (“haar gevulde champignons zijn vermaard”) en absoluut niet bang. “Ze doet wat ze wil, ze volgt haar gevoel. Is de studie aan de kunstacademie niet wat ze had verwacht, dan stopt ze. Wil ze in het bestuur van KoKo en raden anderen haar dat af - kost je toch een jaar – dan doet ze het toch.”

Vandaag heeft ze haar kapsel in bedwang, verraden de dames grinnikend. Voor de foto. Maar normaal kijken ze tegen een enorme wilde bos aan. Echt waar, benadrukken ze als Boh (een Joegoslavische achternaam, van haar moeder, “die naam wilden mijn ouders laten voortbestaan”) tegensputtert. Die wilde bos zijn de Popino’s meer dan eens kwijt. In een café of op een feest praat ze met iedereen en staat ze soms uren te dansen. Dat blijft niet onopgemerkt. Mannen die ze wil, maar ook die ze niet wil, proberen haar aandacht te vangen.

Als er nu een leuke jongen langs komt, dan zegt Mier ja, weten de dames. Zeker als hij een “beetje dunnig“, rustig en attent is. “Uiterlijk vind ik niet zo belangrijk. Als ik maar met hem kan lachen en plezier kan maken. En een goed gesprek kan hebben. Hoeft niet over psychologische zaken te zijn, daar praat ik met vriendinnen al genoeg over.” Een bierbuikje is dus geen bezwaar? “Een bierkwabje kan, je bent student, dat gaat er nog wel van af. Maar vies vadsig, nee.” Haar liefde mag niet humeurig zijn, “dan vertrek ik”.

Moet hij kinderen willen? “Niet per se. Het trekt mij ook niet zo, maar misschien denk ik daar over tien jaar anders over.” Een ding moet hij wel bezitten: passie. Maakt niet uit waar voor: voetbal, studie, muziek. “Het mogen dus ook karpers zijn?”, grinniken haar dispuutsgenoten. Boh, ontspannen: “Dat gaat een beetje ver, maar er is zo’n jongen die helemaal in to de beesten is, hij komt vaker bij De Wereld Draait Door. Ik heb niet zo veel met reptielen, maar door hem raak ik enthousiast.” Nog een ding: Mier houdt niet van rotzooi. Het helpt als die jongen een beetje wil opruimen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)