Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Droog staan

Droog staan

Photographer:Fotograaf: Bert Janssen

Saints of Silence, die naam gaf een aantal ontwerpers-in-spe aan studentenvereniging Circumflex. Ze verwijzen naar de leden die, in wisselende diensten, buiten de sociëteit de wacht houden en de rust bewaren.

Studenten van de Design Academy in Eindhoven bogen zich de afgelopen weken over een interieurontwerp voor de vereniging. Of beter: een zogenaamde booth, een afdakje of tent-achtig iets, voor de ‘rustbewaarders’ die in kou en regen de Capucijnenstraat in de gaten houden. Dit vond plaats in het kader van het educatieve programma van The Great Indoors, een tweejaarlijks internationaal design evenement, afgelopen weekend in Maastricht.
Mede-organisator en kunstencentrum Marres, net als sociëteit De Kaap ook gelegen in de Capucijnenstraat, kwam met het idee om Circumflex te betrekken bij de designwedstrijd. Circumflex-voorzitter Tibor Nussy: “Marres weet dat wij altijd een lid buiten hebben staan, het is mooi om te zien dat dit gewaardeerd wordt door de buurt en dat Marres dit project heeft gekozen om onze leden, die in weer en wind buiten staan, iets van beschutting te bieden.” De Design Academy-studenten analyseerden de drukte in de straat, spraken met buurtbewoners, namen een kijkje in de Sociëteit en tekenden vervolgens op wat hen opviel (zie het blog http://dekaap.tumblr.com/). Het resultaat is drieledig: een filmpje, een afdakje aan de gevel en een bomberjack voor de student die buiten de wacht houdt. Tibor Nussy: “Het afdakje hangt er tijdelijk, want onze sociëteit is een monumentaal pand en dat betekent dat er vergunningtechnisch veel mee is gemoeid.”

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)