Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

11/11/11 en Zwarte Piet

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

@GirlPosts I realized that I've been alive for: 1/1/1 2/2/2 3/3/3 4/4/4 5/5/5 6/6/6 7/7/7 8/8/8 9/9/9 10/10/10 and also 11/11/11. I feel old.
Twitteraars hebben iets met getallen en data. 11 November 2011, oftwel 11/11/11, was dan ook een speciale dag. @laurenme0w: “Tomorrow is 11/11/11, not 11/11/11. Bloody Americans.” Er schijnt zelfs een baby te zijn geboren, en nog om 11:11 precies ook, een gelukskindje volgens tweeps. Hoewel, @WoahThere_Bri heeft even doorgerekend: “11-11-11= 6 Numbers. Eleven= 6 Letters. Friday = 6 Letters. In Conclusion – 666. You still want that cute date?”
Verder is 11 november ook Remembrance Day voor de Britse Gemenebest, waarop de gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog en andere conflicten worden herdacht. #remindme is kort een trending topic, maar dan gaat het ook over tweets zoals die van @TheFunnySexist: “Google, you #remindme of my wife. Let me finish my sentence before you give me suggestions.”

 

@SintNicolaas: “Sommige mensen hebben wat moeite met mijn Zwarte Pieten. Ik heb het ooit geprobeerd met Polen, maar die donderden dronken van het dak af.”
De goedheiligman is weer in het land. De politie Zuid-Holland-Zuid hield zich gedurende de #Intocht vooral bezig met kinderen en ouders die elkaar in de drukte waren kwijtgeraakt en gebruikte Twitter voor de ‘opsporingsberichten’. Na afloop tweette het korps: “We kijken terug op een geweldige Sinterklaas #Intocht in #Dordrecht, vol zon, gezellige drukte en vrolijke kinderen.”
Toch verliep het evenement niet helemaal op rolletjes: demonstranten die T-shirts droegen met de tekst “Zwarte Piet is Racisme”, werden door de politie hardhandig opgepakt. Kno’ledge Cesar, één van de demonstranten en arrestanten, tweette daarover: @TheSoulRebels: “The handcuffs are too tight, Quinsy Gario [een andere initiatiefnemer] is peper-sprayed. All because we dared to protest against rasicm.”
Beelden van de arrestatie werden op internet gezet en razen het web over. Op Twitter komt de discussie ‘Zwarte Piet is racisme maar wel onze cultuur’ op gang. @ejo60: “Niemand kan in 1 keer foutloos ‘gekostumeerd allochtoon beleidsmedewerker van sinterklaas’ uitspreken, daarom is het zwarte piet.” Maar er zijn ook genoeg mensen die liever berichten over hun nostalgie, zoals @DoowopsPolly: “Awww…. Just saw a Zwarte Piet give candy to kids :’) #Memories”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)