Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

LSVb: Ook buitenlandse studenten dupe van kamertekort

PVV-Kamerlid Eric Lucassen vindt het “niet te verkroppen” dat woningcorporaties kamers reserveren voor buitenlandse studenten, terwijl er een groot is. “Ze verdringen de plekjes van Nederlandse studenten.”

Lucassen, woordvoerder binnenlandse zaken en defensie, zegt tegen NU.nl dat de instroom van buitenlandse studenten beperkt moet worden. Het Kamerlid zou vanuit studentenorganisaties klachten hebben gekregen over de kamergarantie die sommige huisvesters bieden aan buitenlandse studenten.

Die klachten komen in ieder geval niet van de LSVb, zegt voorzitter Pascal ten Have. “Het probleem is niet dat buitenlandse studenten de plek van Nederlanders inpikken, maar dat er in het algemeen te weinig kamers zijn.” Dat sommige studentenhuisvesters kamers reserveren voor buitenlandse studenten vindt hij niet gek. “Je kunt mensen toch niet hierheen laten komen voor een studie en ze dan op een camping zetten?”

Volgens Ten Have zijn ze evengoed de dupe van het kamertekort. “Vorig jaar moesten buitenlandse studenten in Wageningen aan wie woonruimte was beloofd een kamer delen met drie anderen. Daar betaalden ze ook nog fors voor.”

Niet het aantal studenten uit het buitenland moet worden beperkt, maar er moeten meer kamers komen, vindt Ten Have. Hij wijst op het actieplan waaronder de huisvesters, studentenorganisaties en minister Donner vorige week hun handtekening zetten: de komende vier jaar worden zestienduizend kamers gebouwd.

Dat is overigens niet genoeg om het probleem op te lossen. De komende vijf jaar zijn er naar schatting 65 duizend extra kamers nodig.

 

HOP, Marijke de Vries

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)