Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Alpha Gamma

De meest begeerde vrijgezel van Alpha Gamma

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Laatst had ze een stille aanbidder die Albert Heijn-muffins achterliet op haar drempel, anonieme sms’jes stuurde en haar stiekem trakteerde op een lingeriesetje. “Een ongepast en raar cadeau”, oordelen de dames en heren van het gemengd KoKodispuut Alpha Gamma. Nooit gedragen, voegt hun meest begeerde vrijgezel Winnie Brouns (19 en tweedejaars biomedische wetenschappen) er aan toe. Was het een duur setje? “Geen idee, ik kende het merk niet.”

Winnie Brouns is mooi, beamen de heren na wat aandringen. Waarom zo schuchter?  “Je let daar nooit op, het is onze dispuutsgenoot, een goede vriendin, meer niet.” Vooral haar krullen vallen in de smaak, en haar lach, vullen de dames aan. De Cottessense (ze is in de buurt van Epen opgegroeid) staat positief in het leven, is een doorzetter en raakt niet zo snel in paniek. “Ik kan relativeren.” Klopt, klinkt het. “Met oud en nieuw raakte Winnie haar telefoon kwijt, net als vorig jaar trouwens. Toen vond ze hem een dag later terug in haar jaszak, nu lijkt hij echt verdwenen. Ze blijft verdacht rustig, laat zich niet snel gek maken.” Ook niet als twee mannelijke dispuutsgenoten haar zoals te doen gebruikelijk thuis ophalen voor een avondje Alpha Gamma. “Ze is nooit klaar, heeft altijd nog zeker tien minuten werk. Wij zijn het gewend, wachten lijdzaam.”

Ze is niet op zoek, geniet van haar vrijheid (op de middelbare school had ze drie jaar verkering), maar als een “lange, donkere, mysterieuze man” zich meldt, dan gaat ze voor de bijl, lachen de dames. Hij moet wel wat ouder zijn, want de meeste negentienjarige studenten zijn nog niet volwassen. Brouns grinnikt. Hij hoeft geen plaatje te zijn, zegt ze, maar een jongen met donker haar en blauwe ogen die niet snel klaagt of moppert, humor heeft, lief is en haar vertrouwt, ja daar zou ze voor open staan. Als hij dan ook nog een beetje galant is, haar hond Rocky lief vindt en net als zij de familie - een spoedcursus Cottessens dialect is voor Hollanders geen overbodige luxe - hoog in het vaandel heeft staan, dan kan het wat worden. En nee, het wordt geen dispuutsgenoot want aan onderlinge stelletjes doen ze bij Alpha Gamma niet. Veel te ingewikkeld, zeker als het uitgaat.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)