Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ook Radboud-filosoof gelooft in ufo’s

De Delftse docent Coen Vermeeren is niet de enige wetenschapper die in vliegende schotels gelooft. Taede Smedes, godsdienstfilosoof en theoloog aan de Radboud Universiteit, neemt het voor hem op.

Vorige week kwam de Delftse docent lucht- en ruimtevaarttechniek in opspraak omdat hij gelooft dat buitenaardse wezens in ruimteschepen de aarde bezoeken. Coen Vermeeren, tevens hoofd van Studium Generale, programmeerde bovendien lezingen over graancirkels en het perpetuum mobile. De Delftse rector is maar eens met hem gaan praten: valt zijn belangstelling voor zulke kwesties voldoende te scheiden van zijn baan aan de TU Delft?

Maar dat is de verkeerde vraag, schrijft Taede Smedes van de Radboud Universiteit vandaag in de Volkskrant. “Waarom is het problematisch om ufo’s serieus te nemen en op te roepen tot bestudering ervan? Immers: in het buitenland gebeurt het al langer.”

Vermeeren trad misschien niet handig op, maar dat is geen reden om ufo-waarnemingen terzijde te schuiven, aldus Smedes. Wetenschap moet immers staan voor “intellectuele vrijheid” en “kritische vragen”.

Op de website van de Volkskrant krijgt hij veel bijval van lezers: “Ik zie zelf sinds een aantal jaren regelmatig ufo's; zo regelmatig dat ik het heel gewoon ben gaan vinden”, schrijft er een. Een ander merkt op: “De gemiddelde wetenschapper is nou eenmaal oerconservatief en bevooroordeeld over hun vermeende alwetenheid en nog banger dan een politicus zijn baan te verliezen.”

 

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)