Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Melua meets Emerald

Muziek: Vonder & Bloom

Na een doorklikavontuur van een halve dag is één ding duidelijk: Zuid-Limburg is muzikaal niet altijd een gat, maar in de weken voor carnaval is het aanbod heel zuinig. Iedereen is aan de praalwagen aan het klussen, dus de zalen krijgen ze niet meer vol, zoiets zal het wel zijn. De leuke bandjes liggen wat verder op de horizon (zoals Kensington op 5 april in de Nieuwe Nor in Heerlen, volgt ongetwijfeld later een stukje over maar het kan geen kwaad je kaart vast te scoren). En om je nou helemaal naar Hasselt te sturen voor een zangeres met een volledige brassband waar ik ook nog nooit van gehoord had, om je vervolgens te laten constateren dat je met het OV niet meer thuis gaat komen, dat is ook weer zo wat. Mocht je toch geprikkeld zijn en over een auto beschikken: Lady Linn & her Magnificent Big Band, zaterdag 2 februari in het Cultuurcentrum in Hasselt. Klinkt wel aardig, beetje Katie Melua meets Caro Emerald.

Binnen de landsgrenzen staat singer-songwriterduo Vonder & Bloom aanstaande vrijdag in het Parkstadtheater in Heerlen. Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, zoals de muzikanten in het echt heten, maken al een paar jaar samen muziek, en het resultaat zijn veelal vriendelijke en kleine liedjes, begeleid door gitaar en piano. Overwegend is het vrij teer en kwetsbaar, alsof de meiden na een stormachtige relatie van maanden met dezelfde kerel hebben gebroken, om er samen melancholisch op terug te blikken. Gelukkig zit er ook wat opgewekter werk in het repertoire om het geheel wat meer in evenwicht te brengen. Ter promotie van hun nieuwste plaat Shouldn’t Say This touren Ebbenhout en Ouwendijk het land door met hun ‘Tiny Little Theatre Tour’.

En als je dan je eerste plaat hebt gemaakt, hoe breng je hem dan aan de man? Daar hebben de dames iets aardigs op gevonden. Met hun instrumenten zijn ze een paar maanden in de vertrekhal van Schiphol gaan zitten om hun muziek in zoveel mogelijk windrichtingen te verspreiden, rond de wereld in 80 dagen. Daarmee verdienen ze wat mij betreft het voordeel van de twijfel.

Jeroen Postma

 

 

 

Vonder & Bloom, 1 februari, Theater Heerlen, aanvang 20:30, €13,50

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)