Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De bar achter tralies en de dj aan het kruis

De bar achter tralies en de dj aan het kruis

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

InMosae 2012

“Het loopt echt goed, iedereen gedraagt zich. Zelfs het decor is intact gebleven, het hangt allemaal nog netjes”, zegt de wacht aan de ingang, lichtelijk verwonderd. Het is vrijdag, de derde en laatste avond van InMosae, het open feest waarmee studentenvereniging Circumflex de verjaardag van sociëteit De Kaap viert en dat dit jaar het motto Tijd voor het echte werk (of Serious Business) droeg. Overal in de kroeg komen de verbeeldingen van verschillende beroepen aan bod, van de rechtspraak tot de agrarische sector. De twee danszalen, maar ook de garderobe en de toiletten, alles past in het thema. Zo heeft damesdispuut Cumbonadea voor de ‘ambachten’ een abattoir gecreëerd in één van de danszalen, compleet met een aan stukken gesneden koe aan het plafond en bloederige teksten op de muur. “Vijf dagen werk”, zeggen ze, alsof het niets is.
Ook veel feestgangers hebben hun best gedaan en komen in outfit opdagen. Een soldaat zwaait wat onhandig in het rond met een rubber gummiknuppel, die uiteindelijk dan ook op de grond belandt. “Laat maar liggen”, gebaart hij vanwege de luide muziek naar een meisje gekleed in cowboylaarzen en overhemd. “Die is toch nep.” De cowgirl in kwestie heeft haar interesse allang weer verloren en kijkt verlangend naar een Jedi-krijger die zijn light-saber uitschuift. Ze staan in de andere danszaal, die in drie thema’s is ingericht. De soldaat hoort bij het legergedeelte, verzorgd door Ambiorix. De bar is door Po’di Ragazze achter tralies van aluminiumfolie gezet, in stijl met de beroepssector ‘boeven en schurken’. Glazen bier worden er moeiteloos en in een hoog tempo tussendoor geschoven. De DJ-booth gaat schuil achter een stellage in de vorm van een kruis, als decor voor de ‘servants of god’ waar Pisimopsantee voor verantwoordelijk was.
In het casino dat zich in de kelder bevindt moet het nog druk worden. “Ik heb het idee dat het wat rustiger is dan andere jaren”, zegt de croupier. Net op dat moment laat een Amy Winehouse-lookalike zich in een stoeltje aan zijn tafel zakken. De croupier kijkt tevreden op, duidelijk in zijn rol: “Ah, een klant!”
Is InMosae niet eigenlijk een studentikoze versie van carnaval? Nou nee, vinden twee meiden die wat bijkomen in het topsportersgedeelte –dat ironisch genoeg als decor voor de rookruimte fungeert. Ze zijn beiden verkleed als politieagente. “Ja, de meeste mensen zijn wel in kostuum gekomen, en ik denk ook niet dat je veel niet-studenten zult tegenkomen. Vanavond zijn er wel veel reünisten trouwens, die zijn dan weer niet verkleed. Maar carnaval, dat gaat me als vergelijking echt te ver. Het is wel anders, zeker de muziek.”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)