Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Antwoorden SBE-toets vooraf bekend

Antwoorden SBE-toets vooraf bekend

De School of Business and Economics zit in haar maag met de onverkwikkelijke gang van zaken rond het herexamen statistiek op 11 januari. Een docent heeft ruim een week van te voren de antwoorden per ongeluk op Eleum gezet. Zo’n 30 van de 210 studenten hebben de multiple choice-antwoorden waarschijnlijk ingezien: 47 herkansers hebben nu een 10.  Volgens SBE-studenten komen examenincidenten te vaak voor.

Drie studenten hebben tot nog toe een officiële klacht ingediend omdat ze zich achtergesteld voelen bij degenen die de antwoorden kenden. De examencommissie overweegt om iedereen die dat wil, in april een extra herkansing aan te bieden.

Het was wiskundedocent Dirk Tempelaar, winnaar van de UM-onderwijsprijs in 2010  voor zijn bijdrage aan het statistiekonderwijs, die de antwoorden van het herexamen en niet die van het proefexamen op Eleum plaatste. Dat gebeurde ruim een week vóór het examen. Omdat de gegevens er maar een half uur op stonden, verwachtte hij dat de schade beperkt zou blijven.

Het tentamen ongeldig verklaren is geen optie, zegt Ad van Iterson, voorzitter van de examencommissie. “Daarmee straf je de integere studenten, en wel vanwege een vergissing van de docent.”

De studentleden van de faculteitsraad zijn boos, zoals ook vorige week in de vergadering bleek. Het gaat te vaak mis, zegt Novum-lid Mira Nagy, tweedejaars student International Economics. De studenten ergeren zich vooral aan de grootschalige drama’s, die volgens hen met zekere regelmaat optreden.

Zie hier het hele verhaal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)