Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ook studentenbanen moeten voldoen aan wettelijke regels

MAASTRICHT. De universiteit wil voortaan meer studentenbanen aanbieden maar dat in de toekomst dan wel goed organiseren. Nu worden binnen de UM gelijke gevallen niet altijd gelijk behandeld; op de ene plaats krijgt bijvoorbeeld een student voor een tijdelijk baantje meer betaald dan op de andere, de ene baan loopt via een uitzendbureau, de andere met dezelfde inhoud niet, en zo zijn er nog meer verschillen. Ook worden niet altijd de wettelijke regelingen gerespecteerd.

Dat staat te lezen in een notitie van een speciale ambtelijke werkgroep die voorstellen doet om een en ander beter te stroomlijnen. Het stuk notitie prijkte deze week op de agenda van de universiteitsraad, overigens na het ter perse gaan van Observant. De werkgroep is ingesteld na een noodkreet van de studenten uit de vorige universiteitsraad. Ongeveer een jaar geleden bepleitte studentlid Tobias Bünder van Novum een consistent en vooral stimulerend beleid, dat vruchten zou afwerpen voor alle partijen. Studenten leren van hun UM-banen en komen straks beter beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt, de universiteit zelf profiteert van flexibele, gemotiveerde en op vernieuwing gerichte tijdelijke werknemers, was de redenering. Hij kreeg steun onder meer van Martin Lammers, hoofd HRM, voor zijn idee dat het college van bestuur een Maastricht University campus-job program zou lanceren dat echt werk maakt van meer en ook betere banen voor studenten, met meer verantwoordelijkheid.

De huidige notitie is niet het antwoord op die laatste vraag; daarvoor wordt nog een speciaal project ingericht, schrijft men. De focus ligt vooreerst op een adequate aanpak: voortaan zijn er nog maar vier categorieën studentenbanen in plaats van de huidige wildgroei. In de toekomst moet ook duidelijk zijn welke instantie binnen de UM zich met welke categorie student (Nederlands, buitenlands, buiten-Europees) bemoeit. En er komt een centraal aanspreekpunt dat op de hoogte is van de vaak ingewikkelde wettelijke ins en outs rond bijvoorbeeld verzekeringen en arbeidsvoorwaarden, zodat de regels “in alle gevallen” zullen worden gevolgd.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)