Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Candor

De meest begeerde vrijgezel van Candor

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Rokers – hé bah, vies - kunnen maar beter niet verder lezen. Die maken geen schijn van kans bij de meest begeerde vrijgezel volgens Koko’s damesdispuut Candor, Cécile Kicken (25). En lieve, zachte jongens die geen tegengas durven geven, kunnen misschien ook maar beter door naar de volgende pagina.

Denk nou niet dat we hier met een harde tante te maken hebben. Helemaal niet, zeggen de dames van Candor, die deze vijfdejaars geneeskunde en afgestudeerde bachelor moleculaire levenswetenschappen liefkozend “EHBO-Siel” noemen. Een pijntje? Of bezorgd over een vage klacht? De dames weten hun toekomstige arts te vinden. “Ze huilt niet mee als je je rot voelt. Ze luistert en denkt mee.” Soms is hun Cécile “te lief”. Zeker als ze tegen een jongen na een paar weken moet zeggen dat de liefde toch niet van twee kanten komt. Cécile knikt: “Ik wil die ander niet teleurstellen.” En dus begint ze er vaak maar niet aan. De liefde van haar leven zal haar moeten veroveren, concluderen ze eensgezind.

Ze is frêle, 1.58 lang, danst uitbundig, praat makkelijk, houdt van hoge hakken en is springerig en vrolijk. Maar dat beetje tegengas op zijn tijd is nodig, weten haar dispuutsgenoten. “Cécile weet wat ze wil. Ze is heel serieus met haar vak bezig. Ze wordt later anesthesist en internist, toch?” Nee, grinnikt Kicken. Blijkbaar is het moeilijk om te onthouden. Ze droomt van een carrière op het snijvlak van die twee specialismen. “Dus wat word ik dan?” Tja. “Dokter”, grinnikt een van de dames. Kicken lacht: “Intensivist. Je werkt dan met erg zieke patiënten met complexe problemen.” 

O ja, ze sport niet. “Daar schaam ik me een beetje voor.” Vroeger deed ze aan ballet, afgelopen zomer begon ze met hardlopen. Maar dat hield ze snel voor bekeken. “Niet leuk.” Zwemmen dan? Nee! Ze heeft – behalve onder de douche en in bad - een hekel aan water. Het zou leuk zijn als hij wel sport, maar een six pack is niet zo belangrijk. Het gaat om de klik. Dat je goed met elkaar kunt praten, echt belangstelling hebt. Het huishouden doe je samen, en net als haar moeder is ze niet van plan de overhemden van manlief te strijken. Heeft ze ook geen tijd voor, roepen de dames. “Cécile is een carrièrevrouw.” Maar niet eentje die gaat voor het grote geld. Haar hart ligt bij haar patiënten én het wetenschappelijk onderzoek dat ze naast haar coschappen doet. Glimlachend: “Ik doe niet zo veel aan vrije tijd. Ik doe onderzoek.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)